DOLAR 32,4813 0.08%
EURO 34,8481 0.17%
ALTIN 2.468,890,29
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

45. yaşını kutlayan Eker, hem yurt içinde hem de yurt dışında ses getiriyor
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • 45. yaşını kutlayan Eker, hem yurt içinde hem de yurt dışında ses getiriyor

45. yaşını kutlayan Eker, hem yurt içinde hem de yurt dışında ses getiriyor

ABONE OL
Mart 9, 2022 07:47
45. yaşını kutlayan Eker, hem yurt içinde hem de yurt dışında ses getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türkiye’nin kendi sektöründe en beğenilen markalarından biri olan Eker Süt Ürünleri, pandemi koşullarına rağmen yatırımlarda hız kesmedi. 2021 yılında 5 yeni bölge deposu açarak dağıtım ağını genişleten Eker, istihdam yaratmaya da devam etti. “Probiyotik Ürün Ailesi”, “Gurme Serisi” gibi yenilikçi ürünlere ve online alışveriş sitesi ile dijital dönüşüme odaklanan Eker, ihracat pazarında da ilkleri gerçekleştirdi.

Türkiye’yi 45 yıldır lezzet ve sağlıkla buluşturan Eker Süt Ürünleri, 2021 yılında yurt içinde pazar payını korurken, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka oldu. Tüm dünyada zorlu geçen 2020 yılının ardından 2021’in başında toparlanma ve büyüme hedefiyle yola çıkan Eker, 5 yeni bölge deposu açarak ülke genelindeki depo sayısını 42’ye yükseltti. Eker istihdam yaratamaya da devam ederek; Bursa’daki fabrikası, genel müdürlük ve bölge şubeleri ile birlikte çalışan sayısını 1.800 kişinin üzerine çıkardı.

Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker: “Yenilikçi ürünlere, dijitalleşmeye ve ihracata odaklandık”

Eker’in 2021 yılındaki faaliyetlerini değerlendiren Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, şunları söyledi: “Hem iş hayatında hem de günlük yaşamlarımızda alışkanlıklarımızın değiştiği pandemi sürecinden hepimiz çok şey öğrendik. 2021 yılında daha çevik, daha hızlı ve daha yaratıcı bir bakış açısıyla oluşturduğumuz stratejilerle pandeminin yaralarını sararken, sektörümüzün yeniden ayağa kalkmasına da katkı sağladık.” 2021 yılında yenilikçi ürünlere, dijitalleşmeye ve ihracata yönelik çalıştıklarını belirten Nevra Eker, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi ile birlikte yaygınlaşan modern beslenme trendlerine uygun olarak, fonksiyonel fayda sağlayan probiyotik ürün gamımızı genişlettik. Probiyotik ailemizi; meyveli probiyotik yoğurt seçeneklerimiz ve yeni yoğurt gramajlarımızla geliştirerek 12 ürüne çıkarttık. ‘Çikolatanın en lezzetli hali’ olarak konumladığımız ‘Gurme Serisi’ ile de çikolata severlerin favori lezzetleri arasına girmeye aday yeni seçenekler sunduk. Müşterilerimize daha yakın olabilmek, onlara ihtiyaç duydukları her an hizmet verebilmek için dijital kaslarımızı geliştirdik. Online marketimiz market.eker.com’un kullanıcı trafiğindeki artış, geçtiğimiz yıl yakaladığımız başarıya ivme kazandıran unsurlardan biri oldu. Tüm bu gelişmelerle birlikte ülkemizde pazar payımızı korurken, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka olmanın da gururunu yaşadık. Avrupa Birliği’ne sütlü tatlıların ardından kaymak ve klasik beyaz peynir gibi diğer geleneksel lezzetlerimizin de ihracatına başladık.”

“Sosyal sorumluluk önceliğimiz”

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının odak alanları arasında bulunduğunu vurgulayan Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker: “Otizmli bireylerin topluma kazandırılmasına ve ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesine ön ayak olmak adına Tohum Otizm Vakfı’nın destekleriyle sürdürdüğümüz ‘Otizmli Bireyler İş Gücünde’ istihdam projesi kapsamında, 10 otizmli bireyi fabrikamızda istihdam ediyoruz. Bu örnek istihdam modelimizi, iş dünyasına ilham verecek bir stratejiyle geliştirmeye devam ediyoruz. Spor sevgisini ve iyilikleri çoğaltmak için geleneksel olarak düzenlediğimiz Eker I Run koşusunu ise 2021’de 3000’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirdik” dedi.

Eker’in 2022’de 45. yaşını kutladığını belirten Nevra Eker, önümüzdeki dönemde sağlıklı ve lezzetli süt ürünlerinin üretimine devam ederken, toplumsal fayda sağlayan sosyal sorumluluk çalışmalarına da öncelik vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.