DOLAR 32,3378 -0.08%
EURO 34,8667 0.13%
ALTIN 2.388,10-0,35
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Renkli Son Günü
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Renkli Son Günü

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Renkli Son Günü

ABONE OL
Nisan 21, 2024 18:07
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Renkli Son Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

200 Binden Fazla Turistin Katılımıyla Devam Etti

Bu yıl 1,5 milyon kişinin sokaklarda coşkuyla kutladığı Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, son gününde de dopdolu geçti. Yurt içi ve yurt dışından 200 bine yakın turistin katıldığı karnaval, Seyhan Nehri’nde düzenlenen su korteji ile renklendi.

Kurdele ve Çiçeklerle Süslenen Tekneler Nehirde

Turuncu-yeşil renklerdeki kurdele ve çiçeklerle süslenen onlarca kano, gondol ve tekne nehirde ilerlerken ziyaretçileri selamladı. Karnavalın merkezi konumundaki Merkez Park’ta eğlenen katılımcılar, kortejin hareketiyle nehrin kıyısında coşkulu bir kalabalık oluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Davet

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, karnavalın eşsiz atmosferini şu sözlerle özetledi: “Dünyada bir benzeri olmayan bu karnavalın ünü sadece Adana ile sınırlı kalmadı, önce Türkiye’ye ardından da dünyaya yayıldı. Sizin sıcaklığınızdan dolayı her yıl gelen insanlar komşusunu, arkadaşını, tanıdığını da karnavala getirmek istiyor. Her yıl nisan ayında Adana’ya gelin, ciğerimi yiyin.”

Kano, Gondol ve Tekneler Şehrin Dokusunu Yansıttı

Kortejde yer alan kano, gondol ve tekneler nehir boyunca ilerleyerek, şehrin tarihi ve kültürel dokularını yansıtan noktalarda ziyaretçileri selamladı ve sonunda bitiş noktasına ulaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.