DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksaray Belediyesi Tarafından Ihlara Vadisi Üstüne Yapılan Ihlara Cam Teras Açıldı
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • Aksaray Belediyesi Tarafından Ihlara Vadisi Üstüne Yapılan Ihlara Cam Teras Açıldı

Aksaray Belediyesi Tarafından Ihlara Vadisi Üstüne Yapılan Ihlara Cam Teras Açıldı

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 18:22
Aksaray Belediyesi Tarafından Ihlara Vadisi Üstüne Yapılan Ihlara Cam Teras Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ihlara Cam Terası’nın Açılışını Yaptı

Aksaray Belediyesi tarafından Ihlara Vadisi üzerine inşa edilen Ihlara Cam Teras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıldı. Cam teras, yıllık yaklaşık 1 milyon turisti ağırlayan Ihlara Vadisi’ni yukarıdan izleme fırsatı sunacak.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un Açıklamaları

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Ihlara Cam Teras projesi, dünyanın en büyük kanyon vadilerinden biri olan ve doğanın büyüleyici güzelliklerini gözler önüne seren Ihlara Vadisi’ni yukarıdan izleme fırsatı verecek. Ihlara Vadisi, her yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Ören yerinin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Bakanlığımızın gerçekleştirdiği çevre düzenleme projesiyle 14 kilometrelik muhteşem bir trekking fırsatı sunuyor.” şeklinde konuştu.

150 Metrekarelik Cam Teras, 200 Kişiye Aynı Anda Hizmet Verecek

Bakan Ersoy, “Vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilen 150 metrekarelik cam teras, ziyaretçilere geniş bir perspektifte Ihlara Vadisi manzarasını en güzel noktadan seyretme imkanı sunacak. Proje, bütünleşik bir yaklaşımla sosyal donatılarla zenginleştirilmiş olup aynı anda 200 kişilik dolaşım alanına sahip. Teras içerisinde kafeterya bölümü, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, otopark, mescit ve lavabolar da bulunuyor. Ayrıca özel çevre ve peyzaj çalışmaları da yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.