DOLAR 32,3734 -0.06%
EURO 34,9046 0.19%
ALTIN 2.389,02-0,31
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’da Otomobil Satışları Mart Ayında Geriledi

Avrupa’da Otomobil Satışları Mart Ayında Geriledi

ABONE OL
Nisan 20, 2024 21:07
Avrupa’da Otomobil Satışları Mart Ayında Geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ACEA’ya Göre Avrupa’da Otomobil Satışlarında Büyük Düşüş

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB’deki otomobil satışlarının mart ayında geçen yıla kıyasla %5,2’lik bir düşüş yaşayarak Temmuz 2022’den bu yana en büyük gerilemesini yaşadığını açıkladı.

Elektrikli Araç Satışları da Geriledi

Euronews’in haberine göre, Almanya’da satışlar %6,2, İspanya’da %4,7, İtalya’da %3,7 ve Fransa’da %1,5 oranında azaldı. Elektrikli araç satışları da aynı dönemde geriledi.

Otomobil Tipi Tercihlerinde Değişim

Mart ayında Avrupa’da devletlere 392,2 milyar euro vergi geliri sağlayan sektörde, otomobil tipi tercihlerinde de değişim yaşandı. Bataryalı-elektrikli araçların payı düşerken, hibrid-elektrikli araçların pazar payı arttı.

Elektrikli Araçlarla İlgili Zorluklar

Yetersiz şarj altyapısı ve yüksek maliyetler, elektrikli araçların yaygınlaşmasını engelliyor. Avrupa’da bir elektrikli otomobilin ortalama satış fiyatı yaklaşık 65 bin euro seviyesinde.

AB’nin Benzinli ve Dizel Araç Satışlarını Yasaklama Kararı

AB, şubat ayında 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasayı onaylamıştı. Bu kararla birlikte otomotiv sektöründe dönüşüm hızlanabilirken, tüketicilerin de alışkanlıklarında değişiklik yaşanması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.