DOLAR 32,3428 0.18%
EURO 35,1290 -0.18%
ALTIN 2.234,82-0,37
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Yayınları Eğitim Uzmanlarından LGS Tavsiyeleri
  • HaberOrdu
  • Yaşam
  • Aydın Yayınları Eğitim Uzmanlarından LGS Tavsiyeleri

Aydın Yayınları Eğitim Uzmanlarından LGS Tavsiyeleri

ABONE OL
Mayıs 31, 2023 13:10
Aydın Yayınları Eğitim Uzmanlarından LGS Tavsiyeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Yayınları olarak öncelikle siz değerli öğrencilere LGS sınavında başarılar diliyoruz. 4 Haziran 2023 tarihinde gireceğiniz LGS sınavına sayılı günler kaldı. Hem Aydın Yayınları kaynakları ile hem de sene boyunca paylaştığımız çalışma metodları, doğru ve planlı hazırlanma hakkındaki bilgilendirmelerle yanınızda olmaya çalıştık. Hazırladığımız Aydın Yayınları konu anlatım, soru bankası ve deneme kitapları ile LGS sınavında karşılaşacağınız sorulara en yakın soruları sizler için hazırladık. Sizlere sunduğumuz yeni nesil sorular sayesinde, özgüveni yüksek bir şekilde sınava girebilir ve aşağıda sunduğumuz LGS sınav haftası tavsiyelerine uyarak yüksek puan alabilirsiniz.

Yorucu ve stresli geçen bir maratonun sonuna geldiniz. Yaklaşık bir yıldır yoğun şekilde hazırlandığınız LGS için geri sayım başladı. Bu hafta için sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz birkaç tavsiyede bulunmak isteriz.

Bu süreçte her gün 1 adet LGS deneme sınavı çözmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sınavları uygularken dikkat edeceğiniz birkaç noktaya değinmek gerekirse;

  • Sınava başlamadan önce derslerle ilgili ön yargılarınızı rafa kaldırın. Sorulara olumlu bir zihinle yaklaşmak ‘elimden geleni yapacağım.’ demek bu işin altın kuralıdır. Sınavda her soruya mutlaka şans verin.
  • Zorlandığınız sorular mutlaka olacak. Bunlar doğru ve adil bir eleme yapabilmek adına her sınavda olması gereken sorular. Bu tür sorularla zamanınızı öldürmeden, başına bir işaret koyup birinci turda kolay cevaplayabileceklerinizi çözün. Zor olanlarla ikinci turda mücadele edersiniz.
  • Arada bir zamanı kontrol etmeniz gerekiyor. Cevaplandırma hızınızı ayarlamanız açısından zaman kontrollü ilerlemek çok doğru bir sınav stratejisidir.
  • Sınava yoğunlaşmak için arada bir dinlenin, derin nefes alın, masada hep aynı pozisyonda oturmayın. Sınav anında olup biten her türlü uyarıcıyı algılıyorsanız, en ufak bir ses dikkatinizi dağıtıyorsa bu sizin sınava yoğunlaşamadığınızın da bir işaretidir.
  • Kodlama disiplinine uyun. Soru kaydırmak, cevabı yanlış şıkka veya yanlış soru numarasına işaretlemek en sık karşılaşılan kodlama hatalarıdır. Kodlamayı sınavın sonuna bırakmayın. Mümkünse her sorudan sonra cevabınızı kodlayın.
  • Sınav anında ailenizin, öğretmenlerinizin, arkadaşlarınızın ve çevrenizin sizden beklentileriyle ilgili duygu ve düşüncelerden uzak durmaya özen gösterin.

Aydın Yayınları Eğitim Uzmanlarının LGS Tavsiyeleri

Aydın Yayınları’nın deneyimli yazar ve eğitim kadrosu, LGS sınavına sayılı günler kala aşağıda yer alan önemli tavsiyeleri öğrencilerle paylaşıyor. LGS sınav haftası içerisinde dikkat etmeniz gereken bu püf noktalar, sınavda elde edeceğiniz başarıya doğrudan etki edecektir.

  1. Cuma öğleden sonra ders çalışmayı bırakabilirsiniz. Ancak kendinizi eksik hissettiğiniz, hatırlamanız gereken noktalar varsa bunlara göz atabilirsiniz ya da aklınıza takılanları öğretmenlerinize sorabilirsiniz.
  2. Bugüne kadar olduğu gibi sınav zamanı da sağlığınızı olumsuz etkileyecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız.
  3. Sınav öncesindeki günü dinlenerek (dinlenmek üzerinizdeki stresi hafifletmenize yardımcı olacaktır) veya rahat bir ortamda sevdiğiniz aktiviteleri yaparak geçirebilirsiniz. Örneğin, aileniz ve sevdiğiniz arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz.
  4. Sınav için moral ve motivasyonunuzu bozacak faaliyet ve ortamlardan uzak durmalısınız.
  5. Kendinizi yoracak ya da sakatlanmanıza neden olabilecek fiziksel aktiviteleri yapmamalısınız.
  6. Zihninizin ve gözlerinizin yorulmasına neden olan televizyon, tablet, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını en aza indirmelisiniz. Özellikle de uyumadan 1 saat önce beynimizi ve gözümüzü yoran mavi ışıktan kendinizi korumaya özen göstermelisiniz.
  7. Sınav sabahı dinlenmiş olarak kalkmak için uyku düzeninizi oluşturup sınav gününe kadar çok geç olmayan bir saatte yatmalı (en geç 23.00), sabah da aynı saatte uyanmalısınız.
  8. Sınavdan bir gün önce rahat uyumak için ılık bir duş alabilirsiniz.
  9. Sınavdan bir gün önce giyeceğiniz kıyafetleri hazırlayıp kıyafet seçerken sizi rahat hissettirecek kıyafetler tercih etmelisiniz.
  10. Sınavdan bir gün önce, sınav için gerekli olan evrak ve materyallerinizi hazırlamalısınız. (Nüfus cüzdanı, kalem, kalemtıraş, silgi, kağıt mendil, ambalajı çıkarılmış 2 adet su).

Aydın Yayınları tarafından hazırlanan yardımcı kaynaklar ile LGS sınavına çok iyi bir şekilde hazırlandınız. Şimdi uzun bir çalışma maratonunun sonuna yaklaşıyoruz. Bu uzun süreci en iyi şekilde bitirmek için yukarıda paylaşılan LGS sınav haftası tavsiyelerini uygulamayı unutmayınız.

Aydın Yayınlarının profesyonel kadrosu tarafından hazırlanan konu anlatım ve soru bankaları düzenli olarak güncellenmekte ve yeni nesil sorularla yenilenmektedir. Aynı şekilde Aydın Yayınları deneme ve yaprak testler de yeni tip sorular ile zenginleştirilmiştir. Bu açıdan, sınava çok iyi bir şekilde hazırlandığınızdan emin olarak girebilirsiniz. Sınavda çıkması muhtemel çok sayıda soruyu, hâli hazırda çözdüğünüz için sınavda da başarılı olacağınızdan şüphemiz yok.

Emeğinizin karşılığını alacağınıza eminiz. Kalpten başarılar dileriz.

Detaylı bilgi almak için: www.aydinyayinlari.com.tr

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.