DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık: Türkiye Geleneksel Tıpta Önemli Gelişmeler Kaydediyor
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Bakanlık: Türkiye Geleneksel Tıpta Önemli Gelişmeler Kaydediyor

Bakanlık: Türkiye Geleneksel Tıpta Önemli Gelişmeler Kaydediyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:33
Bakanlık: Türkiye Geleneksel Tıpta Önemli Gelişmeler Kaydediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel Tıp ve Modern Sağlık Sistemleri Entegre Ediliyor

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, modern sağlık sistemlerinin hastalıklarla mücadelede geliştiği ve geleneksel tıp yöntemlerinin tedavi süreçlerine entegre edildiği vurgulandı. Türkiye’nin geleneksel tıp uygulamalarını kanıta dayalı ve güvenli bir zemine kavuşturma hedefine önemli adımlar attığı belirtildi.

Ulusal ve Uluslararası İşbirliklerle Gelişim Sağlanıyor

Açıklamada, Türkiye’nin sağlık alanında potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek küresel hizmet sunucu haline gelme hedefine ilerlediği vurgulandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Ağı (IRCH) 15. Yıllık Toplantısı’nın İstanbul’da düzenlenmesi ve Türkiye’nin bu ağa tam üyelik alması önemli bir adım olarak değerlendirildi.

GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı Düzenlenecek

İstanbul’da gerçekleştirilecek IRCH toplantısı ile eş zamanlı olarak, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama kılavuzlarının tamamlanması amacıyla GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’nin katılacağı çalıştayda ulusal ve uluslararası bilim insanları bir araya gelecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.