DOLAR 32,4302 -0.03%
EURO 34,8263 0.22%
ALTIN 2.430,68-0,31
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanları Uyku Düzeni ile Prostat Kanseri Arasındaki Bağı Ortaya Çıkardı
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Bilim İnsanları Uyku Düzeni ile Prostat Kanseri Arasındaki Bağı Ortaya Çıkardı

Bilim İnsanları Uyku Düzeni ile Prostat Kanseri Arasındaki Bağı Ortaya Çıkardı

ABONE OL
Mart 3, 2024 11:21
Bilim İnsanları Uyku Düzeni ile Prostat Kanseri Arasındaki Bağı Ortaya Çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Binden Fazla İngiliz Erkek Üzerinde Yapılan Araştırma

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ulusal Kanser Enstitüsü’nde görevli bilim insanları, 30 binden fazla İngiliz erkeğin verilerini inceleyerek prostat kanseri riski ile uyku düzeni arasındaki ilişkiyi açığa çıkardı.

Uyku Düzeni ve Prostat Kanseri İlişkisi

Araştırmada erkeklere gece yatarken bir bileklik takılarak uyku düzenleri incelendi perabet ve başlangıçta hiçbir erkekte prostat kanseri olmadığı belirtildi. Ancak, Journal of the National Cancer Institute dergisinde yayınlanan araştırmada, geceleri sık sık uyanan erkeklerde prostat kanseri riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Uykusuzluk ve Prostat Kanseri Riski

Bilim perabet giriş insanları, geceleri 30 dakika veya daha uzun süre uyanık kalan erkeklerin prostat kanserine yakalanma ihtimalinin %15 ile %20 oranında arttığını duyurdu. Uzmanlar, bu durumun sirkadyen ritmin bozulmasından kaynaklandığını belirtti.

Prostat Kanserinin Sebepleri

Araştırmada, prostat kanserinin sebepleri arasında perabet twitter genetik faktörlerin yanı sıra obezite gibi durumların da etkili olduğu vurgulandı. Uzmanlar, uyku düzeninin prostat kanseri riskine etkisinin önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.