DOLAR 32,3807 -0.19%
EURO 34,7295 -0.06%
ALTIN 2.427,68-0,44
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Sözcüsü: “Gazze’de Yaşanan Olaylar Şoke Edici”
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • BM Sözcüsü: “Gazze’de Yaşanan Olaylar Şoke Edici”

BM Sözcüsü: “Gazze’de Yaşanan Olaylar Şoke Edici”

ABONE OL
Mart 28, 2024 22:03
BM Sözcüsü: “Gazze’de Yaşanan Olaylar Şoke Edici”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stephane Dujarric, Gazze Olaylarıyla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği olaylarla ilgili şoke edici açıklamalarda bulundu. Dujarric, iki Filistinli sivilin öldürülmesine ve cesetlerinin kuma gömülmesine ilişkin görüntüleri teyit edememekle birlikte bu olayın ciddi şekilde soruşturulması gerektiğini vurguladı.

İsrail Askerleri Filistinlilere Ateş Açtı

Al Jazeera kanalında yayınlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki evlerine dönmeye çalışan 2 Filistinliyi ateş açarak öldürdüğüne dair bilgiler yer aldı. İsrail askerlerinin ayrıca, 2 Filistinliyi buldozerlerle sürüklediği ve cesetlerini kuma gömdüğü iddia edildi.

UAD Kararlarına Uymak Zorunlu

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) İsrail’e karşı açılan “soykırım” davasına ilişkin ilave tedbir kararları hakkında da konuşan Dujarric, mahkemenin bağımsızlığını vurgulayarak tüm üye ülkelerin UAD kararlarına uymak ve uygulamak zorunda olduğunu belirtti. UAD’nin, İsrail’e temel hizmetlerin sağlanması ve Filistinli sivillere yönelik hak ihlallerinin önlenmesi yönünde kararlar aldığı biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.