DOLAR 32,3283 0.22%
EURO 35,1522 0.02%
ALTIN 2.302,551,11
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cisco’dan işletmelere özel 5G çözümleri

Cisco’dan işletmelere özel 5G çözümleri

ABONE OL
Mart 9, 2022 08:09
Cisco’dan işletmelere özel 5G çözümleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cisco’nun Barselona’da duyurduğu Özel 5G Çözümleri, kurumsal müşterilerin, 5G ağlarını yönetme konusundaki teknik, mali ve operasyonel riskleri azaltmalarını sağlıyor. Cisco Özel 5G çözümleri, Wi-Fi 5/6/6E gibi mevcut ve gelecekteki Wi-Fi versiyonları dahil olmak üzere mevcut işletme sistemlerine entegre olarak operasyonları basitleştirecek

 

CISCO, çözüm ortaklarıyla birlikte Cisco Özel 5G Çözümleri için açıkladığı pazara açılma stratejisi kapsamında, kitlesel ölçekte IoT (Nesnelerin İnterneti) uygulamalarına geçecek şirketlere, verimlilik için destek sağlıyor.

 

Çoğu işletme, fiziksel operasyonları bilişim sistemlerine bağlamak ve yapay zekâ (AI) otomasyonu ile makine öğrenmesi (ML) kullanarak üretkenlik ve verimliliği artırmak olarak tanımlanabilecek dijitalleşmenin avantajlarından giderek daha fazla yararlanıyor. Şirketlerin çoğu, daha fazla kişi ve nesneyi Wi-Fi yoluyla birbirine bağlamaya şimdiden uyum sağladı. Buna karşılık, Wi-Fi, 5G ve IoT’nin bir arada sağladığı gücün iş yapış şekillerine ve kapasitelerine nasıl bir katkı sağlayabileceğini henüz deneyimleyememiş pek çok işletme de bulunuyor.

 

Teknik, finansal ve operasyonel riskleri azaltıyor

 

Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress), IoT sensörler ve ağ geçitleri, cihaz yönetim yazılımları, izleme araçları ve gösterge panellerini kapsayan, Cisco’nun sektöründe öncü mobile core teknolojisi ve IoT ürün grubu gibi temel çözümler tanıtıldı. Bu çözümlerin önemli bir bileşeni de Açık Radyo Erişim Ağı (ORAN) teknolojisi. ORAN sağlayıcıları JMA ve Airspan ile yakın iş birliği içinde çalışan Cisco, halen bu şirketlerin teknolojisiyle müşteri testleri yürütüyor.

Cisco Özel 5G Çözümleri’nin işletmeler için ayırt edici özellikleri şöyle:

  • Riskleri azaltıyor: Küresel hizmet sağlayıcılar ve sistem entegrasyon ortaklarıyla sunulan bu hizmet, özel kurumsal 5G ağları için teknik, finansal ve operasyonel riskleri azaltıyor.
  • Wi-Fi için tamamlayıcı: Cisco Özel 5G çözümleri, Wi-Fi 5/6/6E gibi mevcut ve gelecekteki Wi-Fi versiyonları dahil olmak üzere mevcut işletme sistemlerine entegre olarak operasyonları basitleştirecek.
  • Ağ ve cihazların tamamında izlenebilirlik: Kurumsal BT ekipleri, sade bir yönetim portalı kullanarak hem Wi-Fi, hem de 5G üzerinde politika ve kimlik yönetimi yapabilecek.
  • Kullandığın kadar öde abonelik modeli: Cisco Özel 5G Çözümleri finansal olarak kolay anlaşılır niteliktedir. Kullandığın kadar öde tüketim modelleriyle müşteriler peşin altyapı giderleri olmadan maliyetlerden tasarruf edip ihtiyaç duydukları hizmetleri güçlendirebilecek.
  • Verimlilik sürecini hızlandırma: İşletmelerin BT ekipleri karmaşık ve büyük ölçekli özel ağları öğrenmek, tasarlamak ve işletmek zorunda kalmaz.

Cisco Özel 5G Çözümleri’nin çözüm ortakları için öne çıkan faydaları da şöyle sıralanıyor:

  • Cisco çözüm ortakları için kârlılığa giden yol: Cisco, daha az zaman, enerji ve sermaye ile kârlılığa ulaşılmasını sağlıyor.
  • Özel markalama: Çözüm ortakları abonelik esasıyla Cisco Özel 5G Çözümleri’ni kullanarak kendi markalarını kullanabilir ve kuruluş sermaye giderleri ile uzun süren çözüm geliştirme evrelerinden kurtulabilir. Çözüm ortakları ayrıca Cisco Özel 5G Çözümlerini kendi katma değerli çözümleriyle güçlendirebilir.

 

Cisco, en uygun ağı seçme esnekliğini sunuyor

 

Cisco söz konusu etkinlikte, hizmet sağlayıcı müşterilerine, yeni ve gelişen kullanım senaryolarında LPWAN/4G/5G IoT bağlantı çözümlerini yönetmenin daha basit bir yolunu sunabilmeleri için nesnelerin interneti (IoT) ürün grubunda yaptığı geliştirmeleri de duyurdu.

Cisco IoT Kontrol Merkezi, IoT cihazlarına yönelik güvenli ve basitleştirilmiş bir yönetim paketiyle, sektörün kitlesel ölçekte IoT ihtiyaçlarını karşılıyor. Tüm lisanslı hücresel ağlarda (LPWAN/4G/5G) yaklaşık 200 milyon cihazın yönetildiği Cisco IoT Kontrol Merkezi, operatörlere ve işletmelere kendi kullanım senaryoları için en uygun ağı seçme esnekliğini sunuyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.