DOLAR 32,4408 0.18%
EURO 35,0830 -0.14%
ALTIN 2.322,020,14
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dijital fitness sektörünün yerli oyuncusu Woxis Home Studio yatırım turuna çıktı
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • Dijital fitness sektörünün yerli oyuncusu Woxis Home Studio yatırım turuna çıktı

Dijital fitness sektörünün yerli oyuncusu Woxis Home Studio yatırım turuna çıktı

ABONE OL
Mart 27, 2023 08:29
Dijital fitness sektörünün yerli oyuncusu Woxis Home Studio yatırım turuna çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Taşınabilir fitness stüdyosu Woxis Home Studio, paya dayalı kitle fonlama turunu başlattı. ION teknoloji şirketi tarafından geliştirilen Woxis Home Studio, fonbulucu platformunda 27 Mart günü çıktığı yatırım turunu 26 Mayıs’a kadar sürdürecek. Şirket paylarının %10’unun arzıyla 2 milyon 250 bin TL fon talep eden şirket,  2025 yılında %23,7 oranında büyümesi beklenen dijital fitness sektörüne yerli ve milli bir imza atarak global arenada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Zaman ve hijyen gibi sorunlardan dolayı spor salonlarını tercih etmeyen bireyler için kişisel koçluk, dijital antrenman içerikleri sunan ve tüm ekipmanları tek bir yerde toplayan taşınabilir fitness stüdyosu Woxis Home Studio, fonbulucu platformunda yatırımcılarla buluştu. Paya dayalı kitle fonlama modeliyle şirket paylarının %10’unu yatırımcılara arz ederek 2 milyon 250 bin TL finansmana ulaşmayı hedefleyen girişim, 26 Mayıs’a kadar fon arayışını sürdürecek.

Yatırım turunun başlama tarihi olan 27 Mart Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay vereceğini duyuran şirket; Woxis Home Studio ürününden sipariş vermek isteyen yatırımcılara ilk 100 adet üründe birinci siparişlere özel indirimler de uygulayacak. Buna göre; 5 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %5, 10 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %10, indirim, 20 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %20, 30 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara ise %30 indirim sağlanacak.

Dijital fitness sektörü hızlı büyüyor

Fitness sektörü, pandeminin de etkisiyle hızlı bir dijital dönüşüm sürecine girdi. Buna ek olarak spor alışkanlıkları kişilerin ihtiyaçlarına göre şekillenmeye başladı. Yoğun hayat temposu içinde fitness zincirleri de müşterilerine daha esnek hizmetler sunar hale geldi ve dijital dünyaya uyum sağladı. Avrupa’da spor salonu gelirleri 2019 yılında 29 milyar euro iken, 2022 yılında %40 düşerek 17 milyar euro’ya geriledi. Türkiye’de dijital fitness sektöründe 2025 yılında %23,7’lik bir büyüme bekleniyor. Fitness merkezlerinin çoğunun, çevrimiçi dersler sunarak ve evde egzersiz için fitness uygulamalarını entegre ederek ‘dijital fitness’ trendine uyum sağlaması ve böylece abone sayısını artırması öngörülüyor.

Woxis ekibi dijitalleşen, bireyselleşen ve gelişen sektörde 15 yıllık Ar-Ge tecrübesi ile ileri seviyede inovatif ve yerli bir teknoloji geliştirdi. Girişimin amacı, kısa zaman içinde bu yenilikçi ürünü hem ülkemizde hem de global pazarda satışa sunarak dijital fitness sektörünün önde gelen markalarından biri olmak. 2,5 kg ağırlığında olan ve 30 kilograma kadar kuvvet sağlayabilen Woxis Home Studio,  özel aparatları ile 200’den fazla egzersizi bir spor salonuna gitmeye gerek kalmadan kullanıcıya sunuyor. Fiziksel özelliklerinin yanında dijital koçluk uygulamasıyla kullanıcının antrenman verilerini analiz ederek kullanıcıya yol gösteriyor ve bir eğitmene olan ihtiyacı azaltıyor.

Hedef; uzak pazarlara açılmak 

Yatırım turu hakkında konuşan Kurucu Ortak Fatih Onur, “ION Teknoloji ve Ticaret olarak 2018 yılında başladığımız bu yolda günümüze kadar farklı kamu fonları ve çeşitli alanlarda verdiğimiz Ar-Ge danışmanlık gelirleri ile iki ürünümüzü MVP aşamasına kadar getirdik. Bu süreçte Woxis projesine ait iki farklı patent başvurumuz, tescilli yeni bir markamız ve iki adet tasarım tesciline sahip olduk. Girişimcilik ekosisteminin İTÜ Çekirdek, Sinan Güler Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı gibi öncü kurumlarından aldığımız destekler ile sürecimizi doğru adımlar atarak kurguluyoruz. Bu aşamaları başarıyla tamamladıktan sonra kitlesel fonlama ile yatırımcılarla buluşarak birlikte büyümenin doğru olduğuna karar verdik. Kitle fonlaması ile yatırım almak bize her açıdan hız kazandıracak. Sadece ihtiyacımız olan finansalı değil, aynı zamanda yüzlerce yatırımcımızın bize güvendiğini göstererek çalışmalarımızda daha hızlı iş birliklerine de koşacağız” dedi.

Girişim, fonlamanın başarılı tamamlanması ile mevcut limited şirketini anonim şirkete çevirecek. Yapılan prototip ile CE sertifikasyon ve test süreçleri tamamlandıktan sonra 2023 yılı sonuna kadar 100 adet Home Studio ürünü üretmeyi planlayan girişim, üretim sürecine paralel olarak yurt içi satış kanalları oluşturulacak ve pazarlama faaliyetlerinde bulunulacak.  Orta vadede, yapılan ürün satışları ile elde edilecek gelirlerle beraber yeni bir yatırım turuna çıkarak sermayesini güçlendirmeyi amaçlayan şirket,  global pazara açılmak için kullanacağı bu sermaye ile yurt içi ve yurt dışı pazarın öncü fuarlarında yer alarak Woxis’i dünyaya tanıtacak. Girişim, bu çalışmalar sonrasında ABD merkezli Kickstarter’da kampanya başlatarak Avrupa ve Kuzey Amerika satışlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.  Dijital koçluk uygulamasına yapay zeka alt yapısı ekleyerek premium üyelik modelini aktif etme yoluyla gelir artışına gidecek olan girişim şirketi, uzun vadede üretim sayısını 1.250 adete yükseltip Dubai, Katar, Güney Kore pazarlarına açılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.