DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663170,71%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gezeravcı’nın Uzaydaki Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait!
  • HaberOrdu
  • Teknoloji
  • Gezeravcı’nın Uzaydaki Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait!

Gezeravcı’nın Uzaydaki Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait!

ABONE OL
Mart 3, 2024 02:15
Gezeravcı’nın Uzaydaki Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gezeravcı, Gençlik Paneli’nde Uzaya Çıkma Deneyimini Anlattı

Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı konuşmada uzaya çıkma deneyimini ve Türkiye’nin uzaydaki hedeflerini anlattı.

Uzay Turizmi ve Uzay Diplomasisi Üzerine Değerlendirmeler

Gezeravcı, uzay turizminin önemine vurgu yaparak, uzay çalışmalarının yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca uzaya erişimin sağlanması için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile vdasino getirdi.

Türkiye’nin Uzaydaki Rolü ve Gelecek Hedefleri

Gezeravcı, Türkiye’nin insanlı uzay misyonunda 22. ülke olduğunu ve uzay ekosistemine hızlı bir giriş yaptığını söyledi. Gelecekte de devam edecek uzay çalışmalarıyla Türkiye’nin uzaydaki gücünü artıracağını belirtti.

Çocuklarla ve Gençlerle İletişimde Gezeravcı’nın Deneyimi

Gezeravcı, okullarda ve panellerde gençlerle bir araya gelmenin heyecan vdasino giriş verici olduğunu ifade etti. Çocukların kendisi hakkında yaptıkları resimler ve gençlerin sorularıyla iletişim kurmanın önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Değerlendirmesi

Panele katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Gezeravcı’nın çocukluk hayalini gerçekleştirerek Türkiye’nin uzay programındaki önemini vurguladı. Uzay teknolojilerinin Türkiye vdasino twitter için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.