DOLAR 32,3685 0.02%
EURO 34,8062 0.02%
ALTIN 2.393,98-0,10
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Io’nun Yüzey Altındaki Volkanik Olaylar Yeni Bir Bakış Açısından İncelendi
  • HaberOrdu
  • Teknoloji
  • Io’nun Yüzey Altındaki Volkanik Olaylar Yeni Bir Bakış Açısından İncelendi

Io’nun Yüzey Altındaki Volkanik Olaylar Yeni Bir Bakış Açısından İncelendi

ABONE OL
Şubat 8, 2024 16:13
Io’nun Yüzey Altındaki Volkanik Olaylar Yeni Bir Bakış Açısından İncelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın Uçuşlar, Io’nun Volkanik Olaylarına Yeni Bir Bakış Açısı Sağladı

Bu karşılaşma, Io’nun yüzeyinin altında gerçekleşen volkanik olaylara yeni bir bakış açısı kazandırmak için tasarlanan iki yakın uçuştan ikincisiydi. Bilim insanları, insanlığın son 22 yılda Io ile en yakın karşılaşmasını gerçekleştirerek, Io’yu 2 bin 462 kilometre mesafeden inceliyorlar.

Yerçekimsel Çekişme Volkanik Aktiviteye Neden Oluyor

NASA’nın Juno misyonu Baş Araştırmacısı Scott Bolton, uçuş sırasında elde edilen verilerin önemli olduğunu belirtiyor. Bir uçta Jüpiter’in onu gezegenine doğru çeken devasa kütlesi bulunurken, diğer uçta ise iki komşu uydu Europa ve Ganymede yer alıyor. Bu yerçekimsel çekişme, Io’yu bir o yana bir bu yana çekerek tüm dünyada sürtünmeye neden oluyor.

Io’nun Yüzeyinde Yaklaşık 400 Aktif Yanardağ Bulunuyor

Bu sürtünme Io’yu ısıtıyor ve bu da volkanik aktiviteye yol açıyor. Io’nun yüzeyinde şu anda yaklaşık 400 aktif yanardağ bulunuyor. Bu yakın uçuşlar sayesinde bilim insanları, Io’nun volkanik olaylarını daha ayrıntılı bir şekilde anlamayı ve gezegenimizdeki volkanik aktivite süreçlerini daha iyi kavramayı umuyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.