DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Operasyon Başlattı
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Operasyon Başlattı

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Operasyon Başlattı

ABONE OL
Nisan 22, 2024 20:54
İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Operasyon Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusu Saldırıyı Açıkladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni ortadan bölen koridor üzerine yoğunlaşan bir operasyon başlattığını duyurdu. Yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyi ile güneyini ayıran orta kesimdeki koridora yönelik saldırının detayları hakkında bilgi verilmedi.

Gazze’deki Son Durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Mescid-i Aksa ve diğer kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık verme amacıyla İsrail’e 7 Ekim 2023’te geniş çaplı saldırı düzenledi. İsrail’in verdiği bilgilere göre, royalbet şikayet bu saldırılarda birçok İsrailli hayatını kaybetti ve yaralandı. Gazze’de ise binlerce Filistinli öldü, yaralandı ve altyapı ciddi şekilde zarar gördü.

Olası Refah Saldırısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Refah’a yönelik saldırı planını onayladığını belirtmesine rağmen, planın ertelendiği iddiaları ortaya atıldı. Uluslararası uyarılara rağmen, bu tür saldırıların sürmesi bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.