DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Geri Çekilmesi Sonrasında Filistin’deki Durum
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • İsrail’in Geri Çekilmesi Sonrasında Filistin’deki Durum

İsrail’in Geri Çekilmesi Sonrasında Filistin’deki Durum

ABONE OL
Nisan 21, 2024 22:05
İsrail’in Geri Çekilmesi Sonrasında Filistin’deki Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Mülteci Kampında Yaşananlar

İsrail’in geri çekilmesinin ardından Filistin’deki Nur Şems Mülteci Kampı’nda yaşananlar şok etkisi yarattı. Kampın altyapısında ve binalarında ciddi hasarlar oluştu.

Şiddetli Çatışmalar ve Yıkım

Tulkerim ve Nablus şehirlerini birbirine bağlayan mülteci kampının bitişiğindeki ana yolda da yıkıma sebep olan saldırılar, binaların tamamen yıkıldığı Menşiye Mahallesi’nde en şiddetli çatışmalara neden oldu. Duvarlarda kurşun izleri görüldü.

Filistinli Semira Usacı’nın Açıklamaları

Filistinli Semira Usacı, İsrail’in buldozerlerinin mahalleye girdiğini ve evleri hedef aldığını belirterek, “Her şeyi yerle bir ettiler. Evlerin camları kırıldı, duvarlar kurşun izleriyle doldu.” dedi.

Filistinli Velid Şafii’nin İfade Etikleri

Filistinli Velid Şafii, İsrail ordusunun evlerine baskın düzenlediğini ve içerisindekileri tahrip ettiğini belirterek, “Pek çok ev patlatıldı, içerisindekiler tahrip edildi. Bunlar intikam eyleminden başka bir şey değil.” şeklinde konuştu.

İsrail Ordusunun Amaçları

Filistinli Şafii, İsrail ordusunun kamptaki askeri operasyonlarının bölgeyi “yaşanmaz bir yer haline getirmeyi” amaçladığını belirterek, “Bizim de evimizi, namusumuzu savunma hakkımız var.” dedi.

İsrail’in Mülteci Kampına Baskını

İsrail ordusunun, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik “geniş çaplı askeri operasyon” başlattığı duyuruldu. Saldırılarda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.