DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocaeli’de Liselilerin Kavgasında Kıvanç Uman Davası Sonuçlandı
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Kocaeli’de Liselilerin Kavgasında Kıvanç Uman Davası Sonuçlandı

Kocaeli’de Liselilerin Kavgasında Kıvanç Uman Davası Sonuçlandı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 20:20
Kocaeli’de Liselilerin Kavgasında Kıvanç Uman Davası Sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karar Duruşması Sonuçları

Kocaeli’de geçen yıl liselilerin kavgasında 16 yaşındaki Kıvanç Uman’ın ölmesine ilişkin davanın karar duruşması sonuçlandı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada verilen kararlar açıklandı.

Suçlu Bulunanlar ve Cezaları

Tutuklu sanıklar H.M.K. ve Y.A. “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay tarihinde 15-18 yaş grubunda olmaları nedeniyle cezaları 8’er yıla indirildi. Sanık Y.K. ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yaşı 12-15 yaş aralığında olduğu için cezası 3 yıl 9 aya düşürüldü.

Beraat Edenler ve Tutuklamalar

“Tanık ifadeleri ve incelemeler sonucunda suça karışmadıkları” belirlenen tutuksuz sanıklar A.B.K. ve Y.S.K. beraat etti. Kararın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halleri devam ederken, sanık Y.K. duruşma sonrası cezaevine gönderildi.

Ailelerin İtirazı

Maktul Kıvanç Uman’ın ailesi mahkeme sonrası adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baba Uman, “15 yaşındaki bir çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz” diyerek karara itiraz edeceklerini belirtti.

Olayın Arka Planı

Olay, İzmit ilçesindeki bir parkta yaşanmış, kavga sonucunda ağır yaralanan Kıvanç Uman hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan sanıkların yanı sıra tutuksuz yargılanan diğer şüphelilerin durumları da karara bağlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.