DOLAR 32,5780 0.34%
EURO 34,9598 0.43%
ALTIN 2.445,660,31
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orta Yaşlı Erkeklerde Karın Yağı ve Beyin Fonksiyonları Arasındaki İlişki
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Orta Yaşlı Erkeklerde Karın Yağı ve Beyin Fonksiyonları Arasındaki İlişki

Orta Yaşlı Erkeklerde Karın Yağı ve Beyin Fonksiyonları Arasındaki İlişki

ABONE OL
Şubat 29, 2024 14:11
Orta Yaşlı Erkeklerde Karın Yağı ve Beyin Fonksiyonları Arasındaki İlişki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar İçin Geçerli Değil

Araştırmacılar, kadınlar için geçerli olmayan bir bulguyu açıkladılar. Pankreas ve karaciğerde biriken fazla yağın, yüksek demans riskine neden olabileceğine inanılıyor.

Orta Yaşlı Erkeklerdeki Bulgular

Rutgers Health’ten Michal Schnaider Beeri, Alzheimer riski taşıyan orta yaşlı erkeklerde, daha fazla pankreatik yağın, bilişsel fonksiyonların ve beyin hacimlerinin düşüklüğü ile ilişkili olduğunu belirtti. Araştırmacılar, ailesinde Alzheimer hastalığı öyküsü olan 204 sağlıklı orta yaşlı birey üzerinde çalıştı.

Göbek Yağı ve Bilişsel Fonksiyonlar

Çalışmada, daha fazla karın yağına sahip erkeklerin bilişsel fonksiyonlarının daha düşük olduğu tespit edildi. Bu durum, özellikle orta yaş grubundaki göbek yağıyla ilişkilendiriliyor.

Yeni Bulgular

Önceki araştırmalar genel olarak yüksek beden kitle endeksine sahip erkeklerin demans riskinin arttığını göstermişti. Ancak yeni araştırma, bu sorunun özellikle karın yağı depolarıyla ilişkili olduğunu gösteriyor. Sheba Tıp Merkezi’nden Sapir Golan Shekhtman, “Beden kitle endeksi ile karşılaştırıldığında karın yağ depolarının, bilişsel işlevsellik ve demans riski için daha güçlü bir risk faktörü olduğunu gösteriyor.” dedi.

Çalışma Obesity dergisinde yayınlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.