DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8264 0.25%
ALTIN 2.496,760,51
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oyuncak Kütüphanesi 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de Açıldı
  • HaberOrdu
  • Eğitim
  • Oyuncak Kütüphanesi 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de Açıldı

Oyuncak Kütüphanesi 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de Açıldı

ABONE OL
Mart 3, 2022 08:25
Oyuncak Kütüphanesi 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL – Oyun çağındaki çocukları oyuncak ve kitapla buluşturmayı hedefleyen Oyuncak Kütüphanesi, Onur Marketler’in işbirliği ve desteği kapsamında Bursa’dan sonra, 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de açıldı.

Gönüllü Hareketi Derneği Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı kapsamında Nilüfer Oyuncak Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçirdi. Bursa’da 2018 yılında açılan Nilüfer Oyuncak Kütüphanesi sayesinde 600’ü aşkın üye çocuk oyuncak ve kitaplarla tanıştı.

Oyuncak Kütüphanesi Nasıl İşliyor?

Yararlanıcı çocuk kütüphaneye ücretsiz bir şekilde abone oluyor. İstediği 2 oyuncak ile 1 kitabı bir ay süre ile alıyor. Bir ayın sonunda yararlandığı kitap ve oyuncakları getirerek yenileriyle değiştiriyor. Bu sayede çocuklar erken yaşta paylaşmayı öğreniyor, sorumluluk duygusunu geliştiriyor ve tüketimden uzaklaşıyor. Ayrıca kütüphane dezavantajlı bölgelerdeki okullara oyuncak ve kitap yardımında da bulunuyor. Bunun için ise okulların dernekten talepte bulunması yeterli oluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.