DOLAR 32,3600 -0.01%
EURO 34,8922 0.26%
ALTIN 2.390,76-0,24
BITCOIN 19941874,08%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Peskov: Rusya, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Peskov: Rusya, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 22, 2024 22:04
Peskov: Rusya, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peskov, Polonya ve Ermenistan İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitry Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda önemli konuları değerlendirdi.

Polonya ve Amerikan Nükleer Silahı Konusunda

Peskov, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın, Amerikan nükleer silahlarının ülkede konuşlandırılması açıklamasıyla ilgili olarak, Rus askerlerinin durumu analiz edeceğini ve gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Ermenistan ve Rus Askeri Üssü

Ermenistan’ın Rus askeri üssünün kendi topraklarından çekilmesi talebine ilişkin Peskov, Ermenistan’dan henüz herhangi bir sinyal alınmadığını ifade etti ve Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın konuyu görüşeceğini vurguladı.

ABD’nin Ukrayna’ya Yardım Kararına Tepki

Rusya, ABD Temsilciler Meclisinin Ukrayna’ya yönelik yardım kararına tepki gösterdi. Peskov, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna yararına kullanılmasını öngören kararın ekonomik temelleri yıkıcı nitelikte olduğunu belirterek, ABD’nin bu karara karşılık vereceklerini ve bu durumun dava konusu olacağını ifade etti.

Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı yardımın sahadaki durumu etkilemeyeceğini belirterek, Rus Silahlı Kuvvetlerin Ukrayna’daki pozisyonlarını güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.