DOLAR 32,2945 0.06%
EURO 34,9998 -0.03%
ALTIN 2.446,830,04
BITCOIN 1993413-1,29%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Peskov’tan İstanbul Müzakereleri Açıklaması

Peskov’tan İstanbul Müzakereleri Açıklaması

ABONE OL
Nisan 27, 2024 22:10
Peskov’tan İstanbul Müzakereleri Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Peskov, Alman Medyasında Çıkan İddialara Yanıt Verdi

Peskov: “Ukrayna, Anlaşmayı Reddetmesinde Londra’dan Gelen Baskıyı İzledi”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov, İstanbul müzakerelerinde anlaşmanın imzalanmasının engellenmesiyle ilgili çıkan haberlere açıklık getirdi. Peskov, İstanbul’daki anlaşmanın paraflandığının herkesin farkında olduğunu belirterek, Ukrayna tarafının belge üzerinde ilerlemeyi reddetmesinin nedeninin de iyi bilindiğini vurguladı.

Peskov, “Ukrayna’nın anlaşmayı reddetmesi, Londra’dan gelen doğrudan bir baskı sonucuydu. Bu, Ukrayna’da iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi’nin parlamentodaki başkanı David Arahamia tarafından dile getirildi.” şeklinde konuştu.

Peskov: “Özel Askeri Operasyonlar Devam Ediyor”

Peskov, halihazırda müzakereler için herhangi bir öngörünün olmadığını belirterek, “Çünkü herkes Ukrayna’nın müzakereyi kabul etmeme tutumunu biliyor. Bu yüzden özel askeri operasyonlar devam ediyor.” dedi.

Ayrıca Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İstanbul müzakereleri hakkındaki görüşünün de iyi bilindiğini ekledi. Putin, İstanbul’da Rusya ile Ukrayna arasında varılan anlaşmanın yeniden barış müzakereleri için temel teşkil edebileceğini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.