DOLAR 32,4919 0.23%
EURO 34,5748 0.19%
ALTIN 2.491,880,36
BITCOIN 2044372-0,19%
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Oftalmoloji Derneği 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu Haziran’da yapılacak
  • HaberOrdu
  • Yaşam
  • Türk Oftalmoloji Derneği 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu Haziran’da yapılacak

Türk Oftalmoloji Derneği 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu Haziran’da yapılacak

Türk Oftalmoloji Derneği tarafından düzenlenen 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu’nun 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacağı açıklandı. İki yıl aradan sonra tekrar fiziksel olarak düzenlenecek sempozyumda 4 gün boyunca göz hekimlerinin yapacağı ameliyatlar canlı olarak yayınlanacak.

ABONE OL
Nisan 5, 2022 08:45
Türk Oftalmoloji Derneği 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu Haziran’da yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’deki göz doktorlarını temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği, üyesi olan göz hekimlerinin mesleki gelişimlerini sağlamak için düzenlediği etkinlik ve eğitim organizasyonlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Göz doktorlarının bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaşmalarına imkan tanıyan en önemli etkinliklerin başında gelen Canlı Cerrahi Sempozyumu’nun iki yıl aradan sonra tekrar fiziki ortamda düzenleneceği açıklandı.

 

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu’nu tekrar fiziksel ortamda düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştireceğimiz sempozyumda 4 gün boyunca ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından göz hekimleri yer alacak ve tecrübelerini paylaşacaklar. Pandemi dönemiyle birlikte sanal ortamda yaptığımız canlı cerrahi yayınlarını tekrar fiziksel ortama taşımaktan ve göz doktorlarının mesleki gelişiminde önemli bir yer tutan canlı cerrahi sempozyumunu düzenlemekten çok mutluyuz” dedi.

 

Prof. Dr. Ziya Kapran, Türk Oftalmoloji Derneği’nin dünyada ilk defa 2017 yılında Glokom, Katarakt ve Refraktif Cerrahi, Kornea ve Oküler Yüzey, Oküloplastik Cerrahi, Şaşılık ve Vitreoretinal Cerrahi birimlerinin bir arada olduğu Canlı Cerrahi Sempozyumu organizasyonlarını başlattıklarını söyledi. Kapran şöyle devam etti:

 

“Türk Oftalmoloji Derneği’nin Glokom, Katarakt ve Refraktif Cerrahi, Kornea ve Oküler Yüzey, Oküloplastik Cerrahi, Şaşılık ve Vitreoretinal Cerrahi birimlerinin canlı cerrahi uygulamaları 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında 4 gün boyunca T.C. Sağlık Bakanlığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleşecek. Bu altı birimin her birine eş zamanlı olarak dört ayrı salonda ve en az dörder saat canlı cerrahi olanağı verilecek. Yayınlar, İstanbul Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nin bin 14 kişilik oditoryumuna yüksek çözünürlüklü olarak iletilecek ve katılımcıların canlı cerrahi yayınlarını en yüksek kalitede izlemeleri sağlanacak.”

 

“Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü dönemde sınırlar ötesi dayanışmanın önemi bir kez daha kanıtlanmıştır. Türk Oftalmoloji Derneği’nin 6’ncı Canlı Cerrahi Sempozyumu’na yurtdışındaki meslektaşlarımız da sanal veya fiziki ortamda katılabilecekler. Pandemi koşulları nedeni ile İstanbul’a gelemeyecek olan yabancı meslektaşlarımız, internet üzerinden dört gün boyunca İngilizce simultane çeviri yapılan toplantıları izleme olanağına sahip olacaklar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.