DOLAR 32,2556 0.02%
EURO 34,8383 0.29%
ALTIN 2.402,430,40
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve ABD Arasında Diplomatik Görüşmeler

Türkiye ve ABD Arasında Diplomatik Görüşmeler

ABONE OL
Nisan 14, 2024 22:03
Türkiye ve ABD Arasında Diplomatik Görüşmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken Arasında Önemli Telefon Görüşmesi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde İran’ın İsrail’e misilleme saldırısı sonrasındaki bölgedeki durum ele alındı. Bakan Fidan, Türkiye’nin bölgedeki krizin tırmanma ve yayılma ihtimalinden endişe duyduğunu vurgulayarak, Gazze’deki krizin bölgesel çatışmaya dönüşme riskini defalarca gündeme getirdi.

Türkiye’ye Kritik Ziyaret

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Türkiye’yi ziyaret edecek. Ziyarette, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın eş başkanlığında gerçekleştirilen “7. Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma” toplantısında kararlaştırılan hususlar dahil ikili ilişkiler, Gazze’deki güncel gelişmeler ve bölgesel konular ele alınacak.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim arttı. İran’ın misilleme tehditleri devam ederken, İsrail de karşılık vereceğini belirtti. İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bazı askeri hedefler vurulduğu açıklandı. İsrail ise saldırıları önlemede başarılı olduğunu belirtirken, güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.