DOLAR 32,4797 -0.2%
EURO 34,9645 0.33%
ALTIN 2.434,580,49
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Watsons Sürdürülebilir Yaşam ve Daha Yeşil Bir Çevre İçin  Büyük Adımlar Atmaya Devam Ediyor!
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Watsons Sürdürülebilir Yaşam ve Daha Yeşil Bir Çevre İçin Büyük Adımlar Atmaya Devam Ediyor!

Watsons Sürdürülebilir Yaşam ve Daha Yeşil Bir Çevre İçin Büyük Adımlar Atmaya Devam Ediyor!

Watsons, müşterilerileriyle birlikte kendini “İyi Görünmeye, İyilik Yapmaya ve İyi Hissetmeye” adıyor ve #WatsonsİyilikHareketi ‘ni başlatıyor!

ABONE OL
Temmuz 25, 2022 08:52
Watsons Sürdürülebilir Yaşam ve Daha Yeşil Bir Çevre İçin  Büyük Adımlar Atmaya Devam Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

A.S. Watson Group 2030 yılına kadar gereksiz ambalaj kullanımını sıfırlayarak, kendi markalı ürünlerinde ve sadece Watsons’a özel ürünlerde PVC kullanımını ortadan kaldırarak sera gazı emisyonlarını %40, elektrik yoğunluğunu ise %30 azaltmayı hedefliyor.

A.S. Watson Group’un lider güzellik ve kişisel bakım markası Watsons, şirketlerin sadece çalışanlarına ve paydaşlarına karşı değil aynı zamanda faaliyet gösterdikleri ülkenin çevresel ve toplumsal ihtiyaçlarına karşı da sorumlu olduklarının bilincinde. Bu sorumluluk anlayışının tüketici nezdinde de çok daha değerli olduğuna inanıyor ve yaşadığımız dünyayı daha sürdürülebilir hale getirerek daha fazla hayata dokunmak için özveriyle çalışıyor.

Bu misyonla Watsons Türkiye, çevresel ayak izini azaltmayı ve sorumlu üretimi iş yapış biçiminin temeline alarak tüm perakende kozmetik sektörünün yeşillenmesi için çalışanları, müşterileri, tedarikçileri ve üretici firmaları ile Sürdürülebilir Yaşam adımlarını atmaya devam ediyor. Sürdürülebilirliği çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlik olmak üzere üç eksende ele alıyor.

Çevresel Sürdürülebilirlikte:
Merkez Ofisi, Mağazaları, watsons.com.tr ve Dağıtım Merkezinde çevresel ayakizini azaltıyor. “Daha Yeşil Bir Çevre” için 100.000 fidan hedefiyle Watsons Ormanları oluşturuyor.

Daha Yeşil Bir Çevre İçin 100.000 Fidan: Watsons Türkiye, tedarikçileriyle ele ele veriyor ve #DahaYeşilBirÇevreİçin 100.000 fidan hedefiyle Watsons Ormanlarını büyütmete devam ediyor.
Watsons Türkiye, sektörü yeşillendirme misyonu ile çıktığı sürdürülebilirlik yolculuğunda tedarikçilerden tam destek alıyor. Destekçi markalardan (Natural By Watsons, Sensodyne, Palmolive, Paradontax, Herbal Essences, Gilette, OralB, Garnier, NYX Professional Make Up, Schwarzkopf, Colgate, Le Petit Marseillais, The Purest Solutions, Nivea) yapılan her alışveriş Watsons Türkiye’nin #DahaYeşilBirÇevreİçin başlattığı Watsons Ormanı projesine katkıda bulunuyor.

 

Plastik Geri Dönüşümü: Pati Dostu Watsons projesi ile sokakta yaşayan patili dostlarımızın barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Watsons Türkiye mağazalarında patili dostlarımız için mama kabı, su kabı ve kulübeler konumlandırarak onları mağazalarında ağırlıyor.
Bununla birlikte Şişli Belediyesi Komşu Kart işbirliği ile Şişli bölgesindeki 11 mağazasında konumlandırdığı plastik geri dönüşüm kutularına atılan her bir plastik atık için patilli dostlarımıza mama sağlıyor. Plastik geri dönüşüm projesini Türkiye’deki tüm mağazalarında yaygınlaştırmayı hedefleyen Watsons, bu anlamlı projeyi büyütmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

2. Ekonomik Sürdürülebilirlikte:

Watsons Türkiye, Sürdürülebilir Yaşam kategorisinde bulunan 1.000’den fazla ürünle dünyamızın güzelliğini önemsiyor ve vegan-organik-sürdürülebilir ürünleri uygun fiyat ve yüksek kalite ile müşterileriyle buluşturuyor.

Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerinde %50’ye Varan İndirim: Watsons, Sürdürülebilir Yaşam kategorisini oluşturan 1.000’ün üzerinde
vegan-organik-sürdürülebilir üründe 18 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında tüm Watsons mağazaları, Watsons.com.tr ve Watsons Mobil Uygulması’nda geçerli %50’ye varan indirim kampanyasını başlattı.
Alışverişin Yarısı Kadar Watsons Card Puan Hediye: Büyük indirimin yanı sıra 18 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında Watsons Card’a özel Sürdürülebilir Yaşam kategorisinden yapılan alışverişlerin yarısı kadar Watsons Card puan hediye ediyor.
Kumaş Torba Alana 5 TL Değerinde 500 Watsons Card Puan Hediye: Ayrıca plastik kullanımı azaltmak amacı ile kumaş torba kullanımını artırmayı hedefleyen Watsons, kasada Watsons Card ile kumaş torba satın alan tüm müşterilerine Watsons Card’a özel 5 TL değerinde 500 Watsons Card puan kazanma fırsatı sunuyor. Watsons kumaş torbaya 20 TL altı alışverişlerinizde 7.99TL’ye ; 20 TL ve üzeri alışverişlerinizde 5.99 TL’ye sahip olabilir ve plastik tüketiminizi azaltabilirsiniz.

 

3. Toplumsal Sürdürülebilirlikte:

Çalışanlarının %80’i, müşterilerinin %97’si kadın olan Watsons, kadınların iş hayatına katılım oranlarının artmadan bir ülkenin gelişebileceğine inanmıyor ve
Toplumsal Sürdürülebilirlikte kadın emeğini destekliyor. İki yılı aşkın süredir
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı KEDV ile yürüttüğü projeyle; ülkemizde KEDV’in desteklediği 200’ün üzerindeki kadın kooperatifinde yerel olarak el emeği ile üretilen ürünleri hiçbir kar elde etmeden kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve yerel üretime destek olmak için seçili 138 mağazasında, watsons.com.tr’de ve Watsons Mobil Uygulaması’nda müşterileriyle buluşturuyor.

Bununla birlikte iş ortaklarını da kendi kadın çalışan oranlarını artırmaları için teşvik ediyor. Ve kadın çalışan oranı en yüksek olan ilk 3 iş ortağını her yıl Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri’nde ödüllendiriyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.