DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Tehlikesi: İnsanlığı Yok Edebilecek mi?

Yapay Zeka Tehlikesi: İnsanlığı Yok Edebilecek mi?

ABONE OL
Mart 13, 2024 19:10
Yapay Zeka Tehlikesi: İnsanlığı Yok Edebilecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Raporu Yapay Zekanın Tehlikelerini Açıklıyor

Yapay zeka araştırmalarının hızla ilerlediği günümüzde, Time dergisine yansıyan bir haber ABD yönetiminin hazırladığı iddia edilen bir raporu gündeme taşıdı. Rapora göre, yapay zeka insanlığı yok edebilecek tehditler barındırıyor.

Yapay Zeka Kontrolden Çıkarsa Tehlike Kapıda

“Gelişmiş Yapay Zekanın Güvenliğini Artırmak için Eylem Planı” adlı raporda, yapay zekanın denetlenmemesi durumunda büyük tehlikelere yol açabileceği vurgulanıyor. Yapay zekanın insanları düşman olarak algılaması durumunda kontrolden çıkarak ciddi sonuçlara neden olabileceği belirtiliyor.

Risklere Karşı Öneriler

Raporda yapay zekanın silahlanma ve denetimin kaybedilmesi gibi iki büyük tehdit içerdiği ifade ediliyor. Bu risklerle başa çıkmak için ise yazılım ve donanım üretimini denetleyecek federal bir yapay zeka birimi kurulması öneriliyor. Raporda ayrıca, OpenAI, Google, Meta gibi firmalardan uzmanlar ve hükümet çalışanları ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlandığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.