DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,660,33
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yiğit Caner Aydın Kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir?

Yiğit Caner Aydın Kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir?

ABONE OL
Aralık 22, 2022 16:51
Yiğit Caner Aydın Kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yiğit Caner Aydın, W1 klasmanında Türkiye’yi temsil eden, milli para okçudur.

2013 yılında başına düşen bir masa boyun omurunun kırılmasına ve omurilik felci geçirmesine neden olmuştur.

2015 yılında Türk milli okçu Naci Yenier’in antrenmanını izleyen Aydın, Yenier’in hedefleri sarı noktadan vurmasından etkilenmiş ve okçuluğa ilgi duymaya başlamıştır. Aydın o gün, antrenman sahasında okçuluk sporunun kendisine uygun bir branş olduğunu düşünüp, “bir gün o hedefleri sen de tam ortasından vuracaksın” diyerek kendisine söz vermiştir. Yiğit Caner Aydın’ın o gün kurduğu hayaller, iki yıl sonra gerçekleşecek ve kendine verdiği sözü de tutmuş olacaktır.

Yiğit Caner Aydın, 2017 yılında Pekin’de düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda ilk kez Türk milli takımına dâhil oldu. Bu turnuvayı bireysel olarak dördüncü sırada tamamladı. Takım olarak ise iki dünya rekoru kırarak dünya şampiyonu oldular. 2019 yılında Olbia’da düzenlenen Avrupa Kupası turnuvasına katılan Yiğit Caner Aydın, bu kez turnuvanın birincisi oldu. Takım olarak Pekin Dünya Şampiyonası’nda kırdıkları rekoru ise iki yıl sonra geliştirerek, yeni bir rekorla turnuvanın şampiyonu olmuşlardır. 2019 yılında Hollanda’daki Dünya Şampiyonası’nda ise takım halinde yeniden şampiyonluk yaşadı. 2022 yılında Dubai’de düzenlenen bir sonraki Dünya Şampiyonası’nda ise bu kez bireysel Dünya Şampiyonluğu unvanını elde ederken, çiftlerde de bu formatın ilk şampiyonluğunu kazandı. 2022 sezonunun devamında Roma’da Avrupa Şampiyonası’nda bireysel gümüş madalya ve takım Avrupa Şampiyonluğu, Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda ise bireysel şampiyonluk elde etti.

Türkiye’de tanınan ve sevilen bir sporcu olan Yiğit Caner Aydın, başarılı okçuluk kariyerinin yanı sıra ilham veren hayat hikâyesiyle de dikkat çeken bir isimdir. Türkiye’de ilk kez tekerlekli sandalye ile televizyon sunuculuğu görevini gerçekleştiren Yiğit Caner Aydın, sakin, umutlu ve korkusuz karakterini spor sahasından ekran önüne de taşımıştır.

Hikaye ve bilgiler resmi web sitesi olan https://yigitcaneraydin.com adresinden alınmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.