DOLAR 32,5768 0.26%
EURO 34,8031 0.07%
ALTIN 2.494,960,43
BITCOIN 20762934,22%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yönetmen Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol Filmi

Yönetmen Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol Filmi

ABONE OL
Mart 21, 2023 14:35
Yönetmen Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol Filmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Orhan İlimdaroğlu kimdir? Orhan İlimdaroğlu Azerbaycan da doğmasına rağmen babasının işi dolayısıyla küçük yaşlarda Türkiye’ye göç etmiştir. Babasının fotoğraf sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren fotoğraf sanatıyla ilgili olmaya başlamıştır.

İlkokul ve ortaokul yıllarında babasının sanatsal çevresinden dolayı film setlerinde asistanlık yaparak sinema sanatının tozunu almaya başlayan Orhan İlimdaroğlu liseyi Bursa Anadolu İletişim Meslek Lisesi Radyo Televizyon Programcılığı ve üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde okudu.

Orhan İlimdaroğlu sinema sanatına olan yoğun ilgisi üniversite yıllarında da artarak devam ederken 2013 yılında ilk profesyonel kısa filmi olan Umut filmini çekmiştir. Aynı yıllarda Dönüş, Uzun Hikâye, Köy Kahvesi kısa filmlerinin yönetmenliğini yaptı.

Orhan İlimdaroğlu kısa film tecrübeleri sonucunda 2016 yılında ilk ilk uzun metrajlı filmi olan Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol filmi yönetmenliğini yaptı. Uzun Yol Ahıska Türklerinin unutulan geçmişlerini ortaya koymaktadır.

Orhan İlimdaroğlu Uzun yol filmiyle ilgili küfürden uzak argoda uzak bir film yaparak izleyicileri güldürmeyi amaçladıklarını belirtmiştir. Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol filminin ön gösterim gecesinde karşılaştığı yoğun ilgi sonucunda yaptığı açıklama da kendisinin de aslen bir Ahıska Türkü olduğunu ve Ahıska Türklerinin geçmişlerine yönelik duyarlı ve hassas olduğunu belirtmiştir.

Orhan İlimdaroğlu’nun günlük hayatından haberdar olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/oilimdaroglu

Facebook: https://www.facebook.com/oilimdaroglu/

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.