DOLAR 32,5025 0.04%
EURO 34,9733 -0.17%
ALTIN 2.437,160,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zeynep Oktar’ın yeni albümü Symbiosis   müzikseverlerle buluştu
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Zeynep Oktar’ın yeni albümü Symbiosis müzikseverlerle buluştu

Zeynep Oktar’ın yeni albümü Symbiosis müzikseverlerle buluştu

ABONE OL
Mart 16, 2022 09:05
Zeynep Oktar’ın yeni albümü Symbiosis   müzikseverlerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü müzik paylaşım mecrası BİLGİ Music Label (BML) etiketiyle yayımlanan Symbiosis, 4 Mart tarihi itibarıyla dijital platformlardaki yerini aldı. Dört parçalık bir jazz rock albümü olan Symbiosis’in besteleri ve prodüksiyonu Zeynep Oktar’a ait.

Albüm, doğada iki farklı biyolojik organizma arasında birden fazla şekilde gerçekleşen etkileşimi ifade eden simbiyozdan ilham alınarak hazırlandı. Birlikte var olan ve ortak yaşam süren iki farklı organizma metaforunu müzikal bir fikir olarak kullanan Oktar, bu fikirden yola çıkarak albümdeki tüm besteleri düalist bir yapıyla oluşturdu.

Albüm, müzikseverlere birbirinden farklı gözüken ancak bir arada bulunabilen ve birbirini tamamlayan drone müziği ile caz orkestrası müzik yazımını bir arada deneyimleme imkânı sunuyor.

BİLGİ Müzik stüdyolarında kaydedilen albümde synthesizer, piyano, synth bas ve elektroniklerde Zeynep Oktar var. Sanatçıya flüt, soprano saksafon, alto saksafon ve tenor saksafonlarda Ezgi Daloğlu, elektrik gitarda İpek Ektaş, davulda Berke Köymen ve Fırtına Kıral, viyolonselde Anıl Eraslan, elektrik basta Alper Yılmaz ve Ahmetcan Gökçeer eşlik ediyor. Albümün miks ve masteringi Zeynep Oktar’a; kapak fotoğrafı ise Gregory Charette’e ait.

Biophobia parçası öne çıkıyor

Albümde, “Symbiosis”, “Isolation Protocols”, “Biophobia I” ile “Biosphere” parçaları yer alıyor. Albümün öne çıkan parçalarından Biophobia, homojen bir şekilde yapılanmış fikirleri çeşitlendirmek için kullanılan tematik blokları ifade ediyor. Parça, albümde çizilen tutum yelpazesinin en üst noktasında yer alıyor ve bize somut bir ritmik akış sunuyor.

Biophobia parçasında tenor ve alto saksofonda Ezgi Daloğlu, elektrik gitarda İpek Ertaş, davulda Fırtına Kıral ile synthesizer ve elektroniklerde Zeynep Oktar bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.