DOLAR 34,8170 0.1%
EURO 36,8436 0.15%
ALTIN 2.986,181,48
BITCOIN 3411484-1,70%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’da Maymun Çiçeği Virüsü Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Avrupa’da Maymun Çiçeği Virüsü Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Avrupa’da Maymun Çiçeği Virüsü Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 22:09
Avrupa’da Maymun Çiçeği Virüsü Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Çevre, Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi (ENVI) ev sahipliğinde, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Sağlık Acil Durum Hazırlık ve Müdahale Kurumu (HERA), Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından düzenlenen toplantıda, maymun çiçeği virüsüne karşı alınacak tedbirler ele alındı.

Avrupa’da Salgın Riski Düşük Olsa da Hazırlıklı Olmak Gerekiyor

ECDC Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, Avrupa’da şu an için salgın riskinin “düşük” olduğunu belirtti ancak “ithal vaka” sayısının artma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Rendi-Wagner, Avrupa ülkelerinin enfeksiyonları hızlı bir şekilde tespit edebilmek için hazır olmalarının önemine dikkat çekti.

Afrika’daki Durum ve Hazırlıklar

Dr. Pamela Rendi-Wagner, Afrika’da salgının gerçek boyutunun raporlama eksiklikleri sebebiyle daha büyük olabileceğini ifade etti. ECDC’nin AB üyesi ülkeleri salgına karşı hazırlarken aynı zamanda Afrika’da da sahada çalıştığını ve bölgedeki sağlık yetkililerine destek vererek salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Maymun Çiçeği Virüsü ve Aşı

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili olarak Dr. Rendi-Wagner, virüsün COVID-19’dan farklı olduğunu ve halihazırda aşısının bulunduğunu belirtti. Maymun çiçeği virüsünün farklı şekillerde yayıldığını ve özellikle yüksek risk altındaki kişiler için aşılamanın düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Maymun çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor ve vücut döküntüleri, giysi, çarşaf ve vücut sıvılarıyla temas en önemli bulaş nedenleri arasında bulunuyor. Virüs genellikle yüksek ateş, kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.