DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2033424-2,97%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

istifçilik hastalığı

istifçilik hastalığı

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:17
istifçilik hastalığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Sevdiğiniz kişinin bu bozukluğa sahip olabileceğinden şüpheleniyorsanız, yardım aramanın zamanı geldi. Nüfusun yüzde 6’sına kadar sahip olabileceği tahmin edilmektedir. Neyse ki, mevcut tedavi seçenekleri var. Bu bozukluğun belirti ve semptomlarının yanı sıra bir arada var olan koşullar vardır. https://turbo-entsorgung.de/messie-entruempelung-berlin/ sitesinden aldığımız bilgilere göre istifçilik hakkında detaylı bilgileri sizinle paylaşıyor olacağız.

Nüfusun yüzde 6’sına kadar

İstifçilik hastalığı, nüfusun yüzde altısını etkileyen yüksek prevalansa sahip bir akıl sağlığı bozukluğudur. Bozukluk genellikle ailelerde görülür ve obsesif-kompulsif bozukluktan iki kat daha yaygındır. Yakın zamana kadar, istifleme DSM’de ayrı bir tanı olarak listelenmiyordu, ancak şimdi öyle. Beyin görüntüleme çalışmaları, bozukluğu olan katılımcıların, beynin düşünme ve duyguyu yöneten bir parçası olan anterior singulat kortekste anormal derecede düşük aktiviteye sahip olduğunu göstermektedir. Ek olarak, tetikleyici görüntülerin varlığı bölgedeki aktiviteyi arttırır.

Belirti ve bulgular

İstifçilik, bir kişinin nesneleri korumak için güçlü bir ihtiyaç duyduğu ve onları atmakta zorlandığı bir bozukluktur. Bu da dağınık bir ev veya kullanılamaz yaşam alanları ile sonuçlanabilir. Bu bozukluk bir kişinin yaşam kalitesini etkiler ve önemli bir sıkıntıya neden olabilir. İstifleme bozukluğu olan kişiler, günlük olarak işlev görmekte güçlük çekebilir, bu da çalışmayı, ders çalışmayı veya sosyal faaliyetlere katılmayı zorlaştırabilir.

Tedavi seçenekleri

Siz veya sevdiğiniz biri, istifleme hastalığıyla mücadele eden sevilen biri için endişeleniyorsa, bir akıl sağlığı uzmanından yardım isteyebilirsiniz. Bu profesyoneller, bireyin alışkanlıklarını, yaşam durumunu ve kişilerarası ilişkilerini anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bir toplum halk sağlığı kurumundan yardım almayı da düşünebilirsiniz.

Bir arada var olan koşullar

Bu çalışmanın birincil sorularından biri, şizofreni veya bipolar bozukluk gibi eşlik eden bir durumla birlikte biriktirme bozukluğunun komorbiditesine odaklandı. İstifleme bozukluğu olan katılımcıların, bu birlikte var olan koşullardan birine sahip olma olasılığı, olmayanlara göre daha yüksekti. Tarama anketine toplam 1698 kişi yanıt verdi. Bunlardan 101’i mülakata alındı. Bunlardan ikisi dil engelleri veya bilgilendirilmiş onam verilememesi nedeniyle reddedildi. Kalan 99 hasta, katılımcıların son örneğini oluşturdu. Bu bireyler, istifleme bozukluğu olanların %51.8’ini oluşturan en ciddi şekilde etkilenen bireyler arasındaydı.

çocukluk sıkıntısı

Bazı çalışmalarda çocukluk çağı sıkıntıları ve istiflenmiş eşyalar ilişkilendirilmiştir. Çocuklukta yaşanan olumsuzluklar, fiziksel ve duygusal istismarı içerir. Bu deneyimler, biriktirme hastalığının semptomlarını öngördüğü gösterilen bağlanma davranışını etkileyebilir. Ayrıca bağlanma kaygısı ve kararsızlığın biriktirme davranışını etkilediği bulunmuştur. Bu bulgu, BDT istifleme modellerinin artmasını desteklemektedir.

Başlangıç ​​yaşı

Biriktirme hastalığı semptomlarının ilk ortaya çıktığı yaş, kişinin yaşı ile ilişkili olabilir. Bununla birlikte, bu bozukluğun etiyolojisini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Önemli yaşam ve tıbbi olaylarla ilişkili görünüyor.

Zorlayıcı istifleme belirtileri

İstifleme bozukluğu, bir kişinin hayatını ele geçirebilecek ciddi bir durumdur. Bir kişinin iş performansına, kişisel hijyenine ve sosyal ilişkilerine müdahale edebilir. İstifçiler ayrıca eşyalarını vermeyi veya satmayı ya da evlerini temizlemeyi ve düzenlemeyi reddedebilir. Sonunda, bozukluk kişinin izole olmasına bile neden olabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.