Kahvenin Bağırsak Sağlığı ve Sağlık Üzerindeki Etkileri Kahvenin içindeki bileşiklerin çoğunun bağırsak sağlığını güçlendirdiği, Tip 2 diyabet riskini düşürdüğü ve kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor. Ayrıca kahve, sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da güç veriyor. Kafein ve Bağırsak Bakterileri Kafein içeren kahve, bağırsaktaki faydalı bakteri sayısını artırarak bağırsak sağlığını destekler. Düzenli kahve tüketenlerde mikrobiyomun…
Kahvenin içindeki bileşiklerin çoğunun bağırsak sağlığını güçlendirdiği, Tip 2 diyabet riskini düşürdüğü ve kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor. Ayrıca kahve, sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da güç veriyor.
Kafein içeren kahve, bağırsaktaki faydalı bakteri sayısını artırarak bağırsak sağlığını destekler. Düzenli kahve tüketenlerde mikrobiyomun zenginliği daha yüksektir ve faydalı bakteri türlerinin sayısı artmıştır.
Kahvedeki polifenoller, antioksidan özellik gösterir ve bağırsak sağlığına fayda sağlar. Kahvedeki klorojenik asit, Tip 2 diyabet ve karaciğer hastalığı riskini azaltabilir.
Uzmanlar, sade kahvenin latte veya sütlü kahveden daha faydalı olduğunu belirtmektedir. Kahve tüketimindeki miktar ise günde 2-3 fincan olarak önerilmektedir.
Arabica ve Robusta olmak üzere temel kahve çekirdeği türleri bulunmaktadır. Az kavrulmuş kahveler daha yüksek kafein içerirken, çok kavrulmuş kahveler daha fazla antioksidan içerebilir.
Çalışmalar, hazır kahvenin çekilmiş kahveden daha fazla polifenol ve mineral içerebileceğini, ancak aynı zamanda kanserojen bir kimyasal olan akrilamit içerdiğini göstermektedir.
Kahve hazırlarken kullanılan yöntemlerin polifenol içeriğini etkileyebileceği belirtilmektedir. Doğal baharatlar ekleyerek kahvenizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Reklam & İşbirliği: [email protected]