DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18356050,44%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Genel Kurulu Futbolun Dünya Barışına Katkısını Kutladı
  • HaberOrdu
  • Spor
  • BM Genel Kurulu Futbolun Dünya Barışına Katkısını Kutladı

BM Genel Kurulu Futbolun Dünya Barışına Katkısını Kutladı

ABONE OL
Temmuz 25, 2024 16:21
BM Genel Kurulu Futbolun Dünya Barışına Katkısını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Genel Kurulu’ndan Kutlama Kararı

BM Genel Kurulu’nda yapılan oturumda, futbolun dünya barışına ve kalkınmaya olan katkıları vurgulandı ve özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi.

Dünya Futbol Günü Kabul Edildi

Türkiye ve Filistin’in de aralarında bulunduğu 160’tan fazla ülkenin sponsorluğunda sunulan tasarı, 25 Mayıs’ın “Dünya Futbol Günü” olarak kutlanmasını önerdi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Tarihin İlk Uluslararası Futbol Turnuvası Esas Alındı

Kararda, 1924’te Paris’te düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında gerçekleşen tarihin ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yılının 25 Mayıs 2024’e denk gelmesi esas alındı.

Futbolun Önemi Vurgulandı

BM tarafından paylaşılan karar mektubunda, sporun sürdürülebilir kalkınmada önemli bir rol oynadığı belirtilerek, barışın sağlanmasına, hoşgörü ve saygının teşvik edilmesine, toplumsal cinsiyetin güçlendirilmesine katkı sağladığı vurgulandı.

Toplumsal Katılım ve Yayılma

Karar mektubunda, FIFA’nın yanı sıra bölgesel ve ulusal futbol federasyonları ve derneklerin de futbolun tanıtılmasında önemli rolü olduğu ve 25 Mayıs’ta tüm ulusların, BM organlarının, uluslararası organizasyonların, sivil toplum örgütlerinin ve özel sektörün Dünya Futbol Günü’nü kutlamaya davet edildiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.