Türkiye, Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Küresel Siber Güvenlik Endeksi’nde en üst seviyede yer alarak “rol model” ülke listesine girdi.
Üniversiteler de siber güvenlik sektörünün gelişmesine katkı sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü işbirliğiyle geniş katılımlı bir sektör ekosistemi oluşturulmasına yönelik çalışmalara dahil ediliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi kapsamında 255 firma, 401 ürün ve 649 hizmetle faaliyet gösteriyor. Bu kümelenme sayesinde ülkenin siber güvenlik alanındaki yapılanmaları ve çalışmaları uluslararası alanda dikkatle takip ediliyor.
Siber Güvenlik, e-Yönetişim ve e-Devlet Kıdemli Uzmanı Mustafa Afyonluoğlu, Türkiye’nin siber güvenlikte güçlü bir organizasyonel yapıya sahip olduğunu belirtiyor. 2 bin 304 siber olaylara müdahale merkezi (SOME) ve 14 sektörel SOME ile Türkiye, siber güvenlik alanında önemli bir konuma gelmiştir.
2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı, Türkiye’nin güvenliğe ilişkin hedeflerini bütüncül olarak ele alarak ülkenin siber güvenlik alanındaki başarısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Bu planla kritik altyapılardaki siber güvenliğin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Türkiye, siber güvenlik alanındaki bu başarılarıyla uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.