DOLAR 32,2696 -0.04%
EURO 34,8641 0.1%
ALTIN 2.433,660,38
BITCOIN %
İstanbul
13°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yenilikler
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yenilikler

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yenilikler

ABONE OL
Nisan 28, 2024 21:19
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yenilikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçileri Destekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle ilgili 2024/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu genelge, tarım işçilerinin ve ailelerinin yaşadığı sorunlara çözüm olacak şekilde 13 maddeyle desteklenen usul ve esasları belirliyor.

Geçici Yerleşim Alanları Oluşturulacak

Valilikler, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştığı bölgelerde geçici yerleşim alanları oluşturacak. Bu alanlar, işçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, şartlara uygun ve güvenli bir şekilde tasarlanacak. Aynı zamanda, su, elektrik gibi temel hizmetlerin sunumunu kolaylaştıracak altyapılar da sağlanacak.

Sağlık ve Eğitim Hizmetlerine Erişim Kolaylaştırılacak

Genelge kapsamında mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla mobil sağlık ekipleri oluşturulacak. Ayrıca, çocukların eğitim ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak geçici yerleşim alanlarında eğitim merkezleri kurulacak.

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Edilecek

Çocuk işçiliğinin önlenmesi için valilikler ve ilgili kurumlar arasında işbirliği sağlanacak. Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik eğitim ve sosyal faaliyetler desteklenecek. Ayrıca, gerekli tedbirler alınarak çocukların zorunlu eğitime devam etmeleri sağlanacak.

İzleme ve Değerlendirme Kurulu Oluşturulacak

İl ve ilçelerde, mevsimlik tarım işçilerinin durumunu izlemek ve çalışma koşullarını değerlendirmek amacıyla İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulları oluşturulacak. Bu kurullar, işçilerin haklarını korumak ve sorunları çözmek için faaliyet gösterecek.

Ulusal Politikalar Belirlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu, ulusal politikaların belirlenmesi ve koordinasyonun sağlanması konularında önemli rol oynayacak. Bu sayede, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının sürekli olarak iyileştirilmesi hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.