DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20433820,75%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsviçreli Novartis, Alman Biyoteknoloji Şirketi MorphoSys’u Satın Alacak
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • İsviçreli Novartis, Alman Biyoteknoloji Şirketi MorphoSys’u Satın Alacak

İsviçreli Novartis, Alman Biyoteknoloji Şirketi MorphoSys’u Satın Alacak

ABONE OL
Şubat 6, 2024 18:09
İsviçreli Novartis, Alman Biyoteknoloji Şirketi MorphoSys’u Satın Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Novartis, Kanser Tedavileri Üreten MorphoSys’u 2,7 Milyar Euro Karşılığında Alacak

İsviçre merkezli ilaç üreticisi Novartis, kanser tedavileri geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi MorphoSys AG’yi 2,7 milyar Euro (2,9 milyar dolar) karşılığında satın alacağını duyurdu. Bu anlaşma, Novartis’in düşük değerli anlaşmalara odaklanma stratejisinin bir parçası olarak geliyor.

MorphoSys Hisseleri Haberin Ardından Yüzde 40’tan Fazla Yükseldi

Dün yapılan açıklamada, Novartis’in MorphoSys’u satın almak için görüşmeleri ilerlettiği belirtilmişti. Bu haberin ardından MorphoSys’in hisseleri yüzde 40’tan fazla değer kazandı. Novartis ve MorphoSys’in açıklamasına göre, anlaşma sonucunda Novartis, nakit olarak hisse başına 68 Euro ödemeyi teklif edecek ve MorphoSys’i halka kapalı hâle getirecek.

Novartis, Değerli Bir Kanser İlacını Portföyüne Ekleyecek

Anlaşma sonucunda Novartis, MorphoSys’in en umut verici ilaçlarından biri olan pelabresib’i ilaç portföyüne ekleyecek. Pelabresib, miyelofibroz ve lenf düğümü kanseri gibi ölümcül kanser türlerine yönelik bir tedavi olarak kullanılıyor.

Anlaşma, Koşullara Bağlı

Anlaşma, MorphoSys’in sermayesinin yüzde 65’i tutarındaki asgari eşiğin kabul edilmesine ve düzenleyici kurum onayları gibi belli koşullara tabi. Novartis, geçtiğimiz yıl ilaç birimi Sandoz’u elden çıkararak maliyetleri azaltmış ve çalışanları işten çıkarmıştı.

MorphoSys’in hisseleri, bu anlaşma haberinin açıklanmasının ardından yüzde 15 artışla 66,10 Euro’ya yükselirken, Novartis hisseleri yüzde 0,5 değer kazandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.