DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merzifon’daki Cam İşleme Fabrikasında İşçi Eylemi

Merzifon’daki Cam İşleme Fabrikasında İşçi Eylemi

ABONE OL
Mart 20, 2024 21:07
Merzifon’daki Cam İşleme Fabrikasında İşçi Eylemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşten Çıkarılan İşçiler Fabrika Önünde Eylem Yaptı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan bir cam işleme fabrikasında işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, eylem gerçekleştirdi. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrika önünde toplanan işçiler ve Kristal-İş Sendikası üyelerine polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Kristal-İş Sendikası İşçilerin Yanında

Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Faruk Aslan, yaptığı konuşmada işçilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, işverenlerin işçilerin sendikal haklarını kullanmalarını engellemeye çalıştığını ifade etti. Aslan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verilerine göre 176 işçinin çalıştığı fabrikada sadece sendikalarına üye oldukları için 12 üyenin haksız yere işten çıkarıldığını” söyledi.

Aslan, sendikanın üyelerinin taleplerini masada görüşmeye hazır olduklarını vurgulayarak, hukuksuzluğun tarafında olunmaması gerektiğini ve işçilerin anayasal haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Destek Verenler Arasında Belediye Başkanı ve Siyasi Temsilciler de Var

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve bazı siyasi parti temsilcileri ile belediye başkan adayları da işçilere destek vererek fabrika önündeki eyleme katıldılar. Fabrika önünde işçilerin eylemi devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.