DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21602650,13%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜSİAD Küresel Riskler Raporu’nu Tanıttı

TÜSİAD Küresel Riskler Raporu’nu Tanıttı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 21:19
TÜSİAD Küresel Riskler Raporu’nu Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜSİAD, Küresel Riskler Raporu’nu Duyurdu

TÜSİAD, her yıl Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklanan “Küresel Riskler Raporu”nu Zurich, Marsh ve TÜSİAD işbirliğinde tanıttı. Rapor, gelecek 10 yıl için küresel ekonomik görünümü değerlendirdi.

Küresel Görünüm İncelendi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan, raporda yer alan anket sonuçlarına vurgu yaparak, katılımcıların küresel görünüm hakkındaki beklentilerini paylaştı. Turan, önümüzdeki 10 yılda küresel görünümün türbülanslı olacağını belirtti.

Ekonomik ve Sosyal Riskler Değerlendirildi

Turan, son 20 yılda küreselleşmenin beklentileri karşılayamadığını, bu durumun hoşnutsuzluğa sebep olduğunu ifade etti. İklim değişikliği, sosyal kutuplaşma ve dezenformasyon gibi risklerin önümüzdeki dönemde öne çıkacağını belirtti.

İklim Değişikliği ve Göç Ön Planda

Özellikle iklim değişikliğine dikkat çeken Turan, Türkiye’nin bu risklerden nasıl etkilendiğini anlattı. Ayrıca, dünya genelinde artan göç sorununa da değindi ve göçün yönetilmesi gereken önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm

Turan, yapay zekanın küresel ekonomiye etkisine de değindi. Yapay zekanın yaygınlaşmasının GSYH’yi artırabileceğini belirten Turan, teknolojinin fırsatlarından yararlanırken aynı zamanda risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.