DOLAR 32,2772 0.11%
EURO 34,7734 -0.07%
ALTIN 2.410,530,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilgehan Engin: Türkiye-Irak Projesi ve Lojistik Sektörü

Bilgehan Engin: Türkiye-Irak Projesi ve Lojistik Sektörü

ABONE OL
Nisan 23, 2024 21:23
Bilgehan Engin: Türkiye-Irak Projesi ve Lojistik Sektörü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgehan Engin, Türkiye-Irak Projesi’ni Değerlendirdi

Bilgehan Engin, Türkiye ile Irak arasında yürütülen projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Proje kapsamında hızla ilerleyen çalışmaların Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak olan Kalkınma Yolu Projesi’nde önemli gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret ise bu süreçte önemli bir adım olarak nitelendirildi. Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında Kalkınma Yolu Projesi Hakkında Ortak İşbirliği Mutabakat Zaptı’nın imzalandığına dikkat çekti.

Lojistik Sektöründe Önemli Gelişmeler

Engin, projenin yol haritasının çizilmesinde büyük önem taşıdığını vurgularken, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyip ortak fayda üreteceğini belirtti. Projenin tarih, kültür ve ortak kazanımların yanı sıra ekonomik hinterlandın buluşması adına önemli bir fırsat olduğunu aktardı. Büyük Faw Limanı’na kadar uzanacak olan proje, Türkiye’yi Basra Körfezi’ne bağlayarak “yeni İpek Yolu” olarak tanımlanıyor.

Transit Taşımacılık Gelirlerinde Artış Bekleniyor

Dünya genelindeki olayların lojistik sektörünü etkilediğini belirten Engin, pandeminin ardından yaşanan gelişmelerin sektörde yeni arayışlar doğurduğunu ifade etti. Kalkınma Yolu Projesi ise dünya genelinde yaşanan krizler göz önüne alındığında sektöre can simidi olabileceğini söyledi. Projenin hayata geçmesiyle ticari ilişkilerin gelişeceğini ve transit taşımacılık gelirlerinin artacağını belirtti. Doğu ile Batı arasındaki ticaretin gelişeceğini ve lojistik masrafların azalacağını ekledi.

Engin, Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını, ticari, sosyal ve kültürel bağların güçlenmesine öncülük edeceğini ve yeni işbirliklerini beraberinde getireceğini öngördü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.