DOLAR 32,2427 0.06%
EURO 35,3646 0.32%
ALTIN 2.519,280,77
BITCOIN 2143624-0,67%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Genel Sekreteri Guterres: “İsrail ve Hamas Arasında Anlaşma Şart”
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • BM Genel Sekreteri Guterres: “İsrail ve Hamas Arasında Anlaşma Şart”

BM Genel Sekreteri Guterres: “İsrail ve Hamas Arasında Anlaşma Şart”

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 22:10
BM Genel Sekreteri Guterres: “İsrail ve Hamas Arasında Anlaşma Şart”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guterres’in Uyarıları ve Çağrıları

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM binasında yaptığı basın açıklamasında, İsrail, Filistin ve bölge halkının kaderinin belirleneceği kritik bir dönemde olduklarını vurguladı. Guterres, Gazze’deki Filistin halkının acısını dindirmek için İsrail ve Hamas arasında anlaşma sağlanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Anlaşma Kaçırılmaması Gereken Bir Fırsat

Guterres, Gazze’de haftalardır devam eden diplomatik faaliyetlerin sonuçsuz kalmasının trajik olacağını belirterek, taraflara anlaşma sağlama çağrısında bulundu. Ateşkes, esir değişimi ve bölgede istikrarın sağlanması için anlaşmanın elzem olduğunu vurgulayan Guterres, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Refah’a Yönelik Endişeler

İsrail’in Refah’a yönelik artan askeri faaliyetlerinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Guterres, Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarının kapanmasının insani durumu daha da kötüleştireceğine dikkat çekti. Refah’a yapılacak kara saldırısının siyasi bir felaket ve insani kabus olacağını belirten Guterres, İsrail’e gerginliği durdurma ve diplomatik yollarla çözüme ulaşma çağrısında bulundu.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Guterres, tüm taraflara seslenerek, anlaşmaya varılması, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımın artırılması konusunda uluslararası toplumun sorumluluklarını hatırlattı. Guterres, İsrail üzerinde etkisi olan ülkeleri nüfuzlarını kullanmaya çağırarak, taraflara fırsatı yakalama ve barışı sağlama çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.