DOLAR 32,2918 0.04%
EURO 35,0432 -0.14%
ALTIN 2.477,230,46
BITCOIN 21401560,54%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği Katılımcılarına Hitabı
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği Katılımcılarına Hitabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği Katılımcılarına Hitabı

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 20:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği Katılımcılarına Hitabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamalarından Öne Çıkan Başlıklar

“Çalışmalarının Merkezine İstişareyi Yerleştirmiş Bir Hareketiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarına hitap etti. Erdoğan, “Bizler, çalışmalarının merkezine istişareyi yerleştirmiş bir hareketiz” dedi. Dört gün boyunca siyaset, bürokrasi, sivil toplum ve akademi dünyasından kıymetli isimlerle bir araya geleceklerini söyledi.

“Uluslararası Demokratlar Birliği’nden Büyük Beklentiler Var”

Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin, kültürel ırkçılık, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve antisemitizmle mücadelede önemli rol oynadığını vurguladı. Birliğin, Avrupa’daki Türklerin haklarını koruması, entegrasyon süreçlerini kolaylaştırması ve genç kuşakların topluma katılımını desteklemesi gibi geniş faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

“Hak Verilmez, Alınır Şiarıyla Mücadele Tempomuzu Artırmalıyız”

Erdoğan, İslam düşmanlığından ırkçılığa kadar pek çok tehdidin Avrupa’da arttığı bir dönemde, mücadele tempolarını artırmaları gerektiğini söyledi. Avrupalı Türklerin daha dinamik, kuşatıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

“Türkiye’yi Düşmanlaştırarak Hiçbir Yere Varamazsınız”

Erdoğan, Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varılamayacağını belirtti. Türkiye’nin, barış ve huzur içinde yaşayan bir bölge istediğini ve Filistin davasına güçlü destek verdiklerini vurguladı. Ülkenin İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı dimdik durduğunu ifade etti.

“Türk Diasporasının Türkiye Ekonomisine Katkısı 5 Milyar Dolara Ulaştı”

Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ekonomisine 5 milyar dolarlık katkı sağladığını belirtti. Türk diasporasının Türkiye’nin geleceğinde daha güçlü bir aktör olacağına inandığını dile getirdi.

“Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde Oy Kullanmayı İhmal Etmeyin”

Son olarak Erdoğan, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanmanın önemine değindi ve Türk diasporasının sesinin Avrupa’da yankılanmasının gerekliliğini vurguladı. Seçimlerin tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.