DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20704403,14%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Yeniden İhaleye Çıkıyor
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Yeniden İhaleye Çıkıyor

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Yeniden İhaleye Çıkıyor

ABONE OL
Nisan 6, 2024 21:07
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Yeniden İhaleye Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Özelleştirilmesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi için yeni bir ihale yapılacağını duyurdu. Liman, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait olup, 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi suretiyle özelleştirilecek.

İhale Detayları

Yapılacak ihale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira olarak belirlenirken, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 150 bin lira olacak. Son teklif verme tarihi ise 29 Mayıs olarak açıklandı. İhale, “pazarlık usulü” ile birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif alınacak ve pazarlık görüşmeleri sonrasında açık artırmayla sonuçlandırılacak.

Geçmiş İhaleler ve Özelleştirme Süreci

2021’de yapılan ihale Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmiş, 2022’deki ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti. Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 103 bin metrekarelik alanda 1985 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilmiş ve 2011 yılında özelleştirme kapsamına alınmıştı.

Taşınmazların Özelleştirilmesi

Ayrıca, ÖİB’in yayımladığı diğer ilana göre, Aydın, Antalya, Nevşehir, İstanbul ve Şanlıurfa’da bulunan 10 taşınmazın da satış yöntemiyle özelleştirileceği duyuruldu. Bu taşınmazlar için son teklif verme tarihleri farklı tarihlerde belirlendi.

Koç Holding’e İptal

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreli işletme hakkının Koç Holding’e devredilmesi önce onaylanmış, ancak daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmişti. Bu karar, daha önce köprü ve otoyol ihalesinde de benzer bir şekilde geri alınmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.