DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21524471,92%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu, Paris’te Demokrasi ve Umut Siyaseti Üzerine Konuştu
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • İmamoğlu, Paris’te Demokrasi ve Umut Siyaseti Üzerine Konuştu

İmamoğlu, Paris’te Demokrasi ve Umut Siyaseti Üzerine Konuştu

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 20:12
İmamoğlu, Paris’te Demokrasi ve Umut Siyaseti Üzerine Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmamoğlu’nun Demokrasi ve Umut Siyaseti İle İlgili Analizi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun davetlisi olarak, Fransa’nın başkentinde düzenlenen “Avrupa Beledı̇ye Başkanları Zı̇rvesı̇”ne katıldı. İmamoğlu, “Avrupa’da demokratik kriz” konulu oturumda yaptığı konuşmada, demokratik krizin temelinde ‘korku siyaseti’ ile ‘umut siyaseti’ arasındaki mücadelenin yattığını vurguladı. Kamusal alanda umudun azalmasıyla seçmenlerin korku ve savunmasızlık hissettiğini belirten İmamoğlu, sağ popülizm ve aşırıcılığın yükselişinin umut erozyonuyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

İmamoğlu’nun İstanbul Deneyimi ve Yerel Seçimlerin Önemi

İmamoğlu, İstanbul’un demokrasi krizi içerisindeki Türkiye için bir umut ışığı olduğunu belirtti. Yerel seçimlerde İstanbulluların demokratik değerlere olan bağlılığının önemine değinen İmamoğlu, vaatlerini yerine getirme kabiliyetlerini göstererek şehirde kutuplaşma yerine hizmet odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. “İstanbul İttifakı” adı altında kapsayıcı bir toplumsal hareket oluşturduklarını vurgulayan İmamoğlu, halkın endişelerini dinlemenin ve onlara uyum sağlamanın önemine dikkat çekti.

Avrupa ve Türkiye Arasındaki Demokratik Bağlantı

İmamoğlu, Avrupa’nın demokratik ikilemleriyle mücadele ederken Türkiye’nin de unutulmaması gerektiğini ifade etti. AB’nin, Türkiye’nin demokratikleşmesine öncelik vermesi gerektiğini belirten İmamoğlu, Türkiye’nin Avrupa’ya ait bir parça olduğunu vurguladı. Türkiye’nin demokrasisinin, Avrupa’daki demokrasinin dirençliliğiyle bağlantılı olduğunu dile getiren İmamoğlu, birleşik ve demokratik bir Avrupa’nın Türkiye’nin katılımı olmadan gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Demokratik Değerlerin Güçlendirilmesi

İmamoğlu, Avrupa genelinde demokrasinin canlandırılması için eylemlerle güven ve umut yaratılması gerektiğini vurguladı. Kamu katılımının teşvik edilmesi, şeffaflığın arttırılması ve çeşitliliğin desteklenmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, vatandaşların demokratik yönetişim ve daha iyi bir hayat arzularının güçlü olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ve diğer ülkelerin demokratik değerlerini güçlendirmek için birlikte çalışılması gerektiğini belirten İmamoğlu, bu çaba için sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.