DOLAR 32,2351 0.21%
EURO 35,1611 0.13%
ALTIN 2.464,28-0,13
BITCOIN 21031130,58%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davası
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davası

Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davası

ABONE OL
Nisan 29, 2024 20:17
Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenlik Kamerası Görüntüleri İncelemeye Alındı

Karabük’te Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkinde geçen yıl Mart ayında Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni bulundu. Şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

İddialar ve Gözaltına Alınan Şüpheliler

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Dina’nın otomobilden inip çalılıklara koştuktan sonra geri dönüp tekrar araca bindiğini tespit etti. Para karşılığı cinsel ilişki talepleri ve annesine Karabük’ten gitmek istediğine dair mesajlar ve ses kayıtları ortaya çıktı. Gabon uyruklu 8 kişiden 3’ü gözaltına alındı.

Dava Süreci ve Tutuklanan Sanık

Dina’nın cenazesi Gabon’a götürülerek defnedildi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otomobil sürücüsü Dursun Acar hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel istismar’ suçlamalarıyla dava açıldı. Acar, davanın 3. duruşmasında tutuklandı.

Aile ve Aktivistlerin Talepleri

Dava sürecinde Dina’nın ailesi, Gabon Büyükelçisi, milletvekilleri ve aktivistler adliyede hazır bulundu. Aile, adaletin sağlanmasını talep ederken, sanığın çelişkili ifadeleri ve tanıkların dinlenmemesi nedeniyle tutukluluğun devamını istedi.

Duruşmanın Ertelenmesi

Duruşmada sanık ve avukatları suçlamaları reddederken, mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dina’nın son bulunduğu apartmanda keşif yapılmasını talep eden istek ise reddedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.