DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21578950,36%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu, Refah Bölgesi İşgali İçin Tehditlere Yanıt Verdi
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Netanyahu, Refah Bölgesi İşgali İçin Tehditlere Yanıt Verdi

Netanyahu, Refah Bölgesi İşgali İçin Tehditlere Yanıt Verdi

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 22:11
Netanyahu, Refah Bölgesi İşgali İçin Tehditlere Yanıt Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu, Kabine Üyelerine Sert Konuştu

‘The Times of Israel’ gazetesinin haberine göre, Başbakan Netanyahu, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Refah bölgesinin karadan işgal edilmesi için yönelttikleri tehditlere kabine toplantısında sert bir yanıt verdi.

Savunma Bakanı’ndan Yaklaşan Operasyon Açıklaması

Haberde, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın kabine toplantısında Refah’ın karadan işgali için yoğun hazırlıklar yapıldığını belirterek, “Operasyon, yakında, hatta çok yakında gerçekleşecek.” dediği aktarıldı.

Ulusal Misyonlar Bakanı’ndan Ateş Altında Müzakere Açıklaması

İsrail’de işgal altındaki topraklardaki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden sorumlu Ulusal Misyonlar Bakanı Orit Strock, Hamas’la müzakerelerin yalnızca ateş altında yürütüleceğine dair açıklamaları hatırlatarak, “Ancak, şu anda bu gerçekleşmiyor.” şeklinde konuştu.

Aşırı Sağcı Liderlerden Savaş Yanlısı Açıklamalar

İsrail’de koalisyon hükümetinin ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Smotrich başta olmak üzere birçok aşırı sağcı lider, Gazze’deki Refah kentine saldırının bir an önce başlatılması gerektiği yönünde açıklamalar yapıyor. Smotrich ve Ben-Gvir’in, karadan işgal olmadığı takdirde hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu bildirilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.