DOLAR 32,2937 0.15%
EURO 35,3943 0.17%
ALTIN 2.518,290,72
BITCOIN 2147606-0,94%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Stoltenberg ve Stubb: “Ukrayna’ya Destek Devam Edecek”
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Stoltenberg ve Stubb: “Ukrayna’ya Destek Devam Edecek”

Stoltenberg ve Stubb: “Ukrayna’ya Destek Devam Edecek”

ABONE OL
Nisan 11, 2024 00:21
Stoltenberg ve Stubb: “Ukrayna’ya Destek Devam Edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO ve Finlandiya Liderlerinden Ukrayna’ya Güçlü Destek Mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, NATO karargahında bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Ukrayna’nın acil bir şekilde hava savunması, mühimmat ve yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Ukraynalıların elde ettiği başarıları takdir etti.

NATO’nun Ukrayna’ya Verdiği Güvenlik Desteği

Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’ya güvenilir ve öngörülebilir güvenlik desteği sağlamak için çalıştıklarını belirtti. NATO’nun Ukrayna’ya aktif destek sunmaya devam edeceğini ve uzun vadeli taahhütlerin önemine değindi. Ayrıca, NATO’nun caydırıcılığının işe yaradığını vurgulayarak, bir NATO müttefikine yapılan saldırının tüm müttefiklere karşı yapılmış bir saldırı anlamına geldiğini ifade etti.

Finlandiya’nın NATO’ya Katılımı ve Ukrayna’ya Yardım Taahhüdü

Stubb, Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğinin ardından, NATO’nun Rusya ile olan sınırını iki katına çıkardığını 1xbet giriş hatırlattı. Finlandiya olarak NATO’ya karşı sorumluluklarının arttığını belirten Stubb, Ukrayna’nın yanında durmaya devam edeceklerini ve Avrupa’nın savaşın önlenmesi için Ukrayna’ya destek olması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna’ya Sağlanan Yardımlar ve Gelecek Planlar

Stubb, Finlandiya’nın Ukrayna’ya son yardım paketini açıkladığını ve Ukrayna’ya 2,9 milyar dolarlık yardımda bulunduklarını belirtti. Hava savunması ve ağır mühimmat desteği de dahil olmak üzere Ukrayna’ya sağlanan yardımların devam edeceğini söyledi. Ayrıca, askeri kararların belirlenmesi için müttefiklerle çalıştıklarını ve bu sürecin sadece askeri bir karar olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.