DOLAR 32,3587 -0.4%
EURO 34,8206 -0.09%
ALTIN 2.409,50-0,52
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm Sektöründen Açıklamalar: Turizm Haftası Kutlamaları ve Gelecek Hedefler
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • Turizm Sektöründen Açıklamalar: Turizm Haftası Kutlamaları ve Gelecek Hedefler

Turizm Sektöründen Açıklamalar: Turizm Haftası Kutlamaları ve Gelecek Hedefler

ABONE OL
Nisan 18, 2024 21:06
Turizm Sektöründen Açıklamalar: Turizm Haftası Kutlamaları ve Gelecek Hedefler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizm Haftası’nın Önemi ve Turizmin Barış Köprüleri Oluşturmadaki Rolü

Turizm sektörünün temsilcileri, “Turizm Haftası” dolayısıyla yapmış oldukları açıklamalarda turizmin ülkeler ve insanlar arasında barış köprüleri oluşturulmasında kritik bir rol oynadığına vurgu yaptı. Turizmin dünya genelinde stratejik bir sektör olduğu ve rekabetin her geçen gün arttığı belirtildi.

Türkiye’nin Turizmdeki Yükselişi ve Gelecek Hedefler

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Türkiye’nin turizmdeki yükselişinin 2024 yılında da devam etmesini beklediklerini belirterek kaynak pazar olarak Türkiye rezervasyonlarında artışlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, turizm gelirlerinin artırılması için farklı turizm çeşitlerinin öneminin altını çizdi.

Turizm Sektörünün Geleceği ve Hedefler

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörünün gelecekte Türkiye için öneminin artacağını ve hedeflerin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile paralel olduğunu belirtti. Türkiye’nin 2024 yılında ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hedeflerine odaklandıklarını ifade etti.

Uluslararası Sürdürülebilir Turizm ve Gelecek Planlamaları

USTUD Başkanı Adviye Bergemann, Türkiye’nin dinamikleri farklı bir ülke olduğunu vurgulayarak, sektörün 2024’te daha temkinli hedefler ve planlamalar yaptığını belirtti. Avantajları olan bir ülke olduklarını ifade ederek, tüm turizmcilere başarılı bir sezon diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.