DOLAR 32,4737 -0.03%
EURO 34,9085 0.28%
ALTIN 2.434,56-0,16
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD ve İngiltere, Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yasaklar Getirdi
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • ABD ve İngiltere, Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yasaklar Getirdi

ABD ve İngiltere, Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yasaklar Getirdi

ABONE OL
Nisan 13, 2024 21:06
ABD ve İngiltere, Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yasaklar Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ve İngiltere, Rusya’ya Yönelik Yeni Tedbirler Aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İngiltere ile iş birliği yaparak Rusya’nın alüminyum, bakır ve nikel ihracatından elde ettiği geliri kesintiye uğratmak amacıyla yeni yasaklar getirdi. Bu kapsamda, Rusya menşeli alüminyum, bakır ve nikelin ABD’ye ithalatı yasaklandı.

Metal Borsaları da Yasak Kapsamında

Yapılan açıklamada, bu ürünlerin küresel metal borsalarında ve türev ticaretinde kullanımının da sınırlandırılacağı belirtildi. Londra Metal Borsası ve Chicago Ticaret Borsası gibi metal borsalarının Rusya’dan gelen yeni alüminyum, bakır ve nikel kabul etmemesine karar verildi.

Rusya’nın Gelir Kaynağı Tehlikeye Girdi

Açıklamada, ABD ve İngiltere’nin ortak hareket ederek Rusya’nın önemli bir gelir kaynağından mahrum bırakılacağı vurgulandı. Bu adımın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaş çabalarını zayıflatmayı hedeflediği ifade edildi.

Rusya’nın Kazançları Azaltılacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya’nın kazançlarını azaltmayı amaçladıklarını belirterek, “Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi korurken Rusya’nın gelirlerini azaltacağız.” dedi. İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise, Rusya’nın 40 milyar dolarlık metal ihracatının hedeflendiğini açıkladı ve müttefiklerle iş birliği yapmanın Rusya’nın savaş kapasitesini zayıflatacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.