DOLAR 32,1999 0.1%
EURO 35,1047 0%
ALTIN 2.464,92-0,10
BITCOIN 21214151,71%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Görüştü
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Görüştü

ABONE OL
Mart 7, 2024 22:03
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fidan, Sullivan’a Gazze ve Ukrayna Konularında Önemli Noktaları İletti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Washington’da kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Fidan, Gazze’de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye ulaşan insani yardımın artırılması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı’nın daha fazla uzamaması gerektiği belirtilirken, savaşın “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde” çözülmesi gerektiği önemle vurgulandı.

Suriye ve Irak Konuları da Masaya Yatırıldı

Türk tarafının Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığının altı çizilirken, ABD’nin terör örgütü PKK’nın uzantılarıyla ilişkisini kesmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Irak’ta siyasi istikrara verilen önemin altı çizilirken, “yuvalanmış terör örgütleriyle” mücadele konusu ele alındı.

Azerbaycan-Ermenistan Barış Süreci ve Kafkasya’nın Refahı

Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklendiği ve burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya’nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi. Türk tarafının bölgedeki istikrar ve barışa verdiği önem vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.