DOLAR 32,3239 -0.12%
EURO 34,7691 -0.08%
ALTIN 2.388,62-0,33
BITCOIN 19090301,36%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Google, Paris’te Yapay Zeka Araştırma Merkezi Açtı

Google, Paris’te Yapay Zeka Araştırma Merkezi Açtı

ABONE OL
Şubat 15, 2024 16:08
Google, Paris’te Yapay Zeka Araştırma Merkezi Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

300 Mühendis ve Araştırmacı Görev Alacak

Fransız basınındaki haberlere göre, Paris’te açılışı yapılan araştırma merkezinde 300’den fazla mühendis ve araştırmacı görev alacak. Bu mühendisler ve araştırmacılar arasında YouTube ve Chrome’un servis geliştirme ekipleri de bulunuyor.

Yapay Zeka Üzerine Çalışmalar Yapacak

Paris’teki araştırma merkezi, yapay zeka üzerine çalışmalar yapmayı hedefliyor. Google Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai tarafından açılışı gerçekleştirilen merkez, yapay zeka alanında kendi dil modellerini üretmeyi amaçlıyor.

300 Milyon Avro Bütçe

Araştırma merkezinin bütçesi 300 milyon avro olarak planlanıyor. Bu bütçeyle birlikte merkez, daha önce Facebook, Google ve Apple gibi teknoloji şirketlerinde çalışmış araştırmacıların da katkılarıyla kendi dil modellerini geliştirecek.

Diğer Teknoloji Şirketlerinin Yanında Yer Alıyor

Fransa’da yapay zeka alanında araştırma merkezi bulunan diğer teknoloji şirketleri arasında Japonya merkezli Fujitsu, Kore merkezli Samsung, ABD merkezli IBM ve sosyal medya platformu Facebook da bulunuyor. Google’un Paris’teki araştırma merkezi, bu şirketlerin yanında yer alarak Fransa’daki yapay zeka çalışmalarını daha da güçlendirecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.