DOLAR 32,2425 0.17%
EURO 35,2544 0.22%
ALTIN 2.474,350,28
BITCOIN 21269926,50%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtalyan Çiftçilerin Protestoları Devam Ediyor

İtalyan Çiftçilerin Protestoları Devam Ediyor

ABONE OL
Şubat 8, 2024 19:11
İtalyan Çiftçilerin Protestoları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiftçiler, Roma Emniyetiyle Görüşmeler Sonucunda İzin Aldı

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, başkent Roma’daki çiftçilerin protestoları devam ediyor. Görüşmeler sonucunda çiftçilere 10 traktörün kente polis eşliğinde girişine izin çıktı. Bunun üzerine yarın San Giovanni Meydanı’nda 10 traktör ve 1500 çiftçi protesto gösterisi düzenleyecek.

Çiftçiler, Tarım Bakanıyla Görüşmek İstiyor

Gösteriye rağmen bazı çiftçi temsilcileri, Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida ile görüşmek istediklerini belirtti. Eğer talepleri cumartesi öğlen saatlerine kadar gerçekleşmezse, çiftçilerin başkente traktörleriyle girmekte özgür oldukları ifade edildi. Lollobrigida ise bazı taleplerin temsilci heyetleriyle alakası olmayan kişilerden geldiğini savundu.

Çiftçiler, Sanremo Müzik Festivali’nde Seslerini Duyurmak İstiyor

Çiftçilerin bir bölümü, ülkenin en eski müzik festivali olan Sanremo Müzik Festivali’nde sahneye çıkarak protestolarını duyurmak istiyor. Festival yönetimi, çiftçilerin sahneden duyurularının okunmasına izin vermezse, çiftçilerin kente traktörleriyle gireceği tehdidinde bulundu. Taraflar, görüşmeler sonucunda duyuruların yarın akşam festival sunucusu Amadeus tarafından okunması konusunda anlaştı.

Çiftçilerin Protestoları Genel Tarım Politikalarına Yönelik

İtalya’da çiftçilerin protestoları, AB’nin tarım politikalarına yönelik genel eleştirileri kapsıyor. Protestoların nedenleri arasında yakıt fiyatlarındaki artış, sübvansiyonların azalması, AB’nin tarım politikalarındaki hatalar ve yetersiz destek ödemeleri yer alıyor.

Avrupa’daki Çiftçiler de Protestolara Katılıyor

İtalya’nın yanı sıra Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve diğer AB ülkelerinde de çiftçiler son dönemde tarım politikalarına tepki gösteriyor. AB’nin “Yeşil Mutabakat” programı, artan yakıt fiyatları, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucu ortaya çıkan maliyetler ve su tasarruf tedbirleri çiftçilerin eleştirdiği konular arasında yer alıyor.

İtalyan Hükümeti, Çiftçileri Desteklemek İçin Adımlar Atıyor

İtalyan hükümeti, çiftçilerin taleplerini karşılamak ve tarıma daha fazla kaynak ayırmak için AB ile müzakereler yapıyor. Başbakan Giorgia Meloni, çiftçilerin protestosuna ilişkin yaptığı açıklamada, AB’den gelen fonların tarıma yönlendirilmesi için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca AB’nin tarım politikalarının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Meloni, çiftçilerin yararına adımlar atacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.