DOLAR 32,3908 -0.13%
EURO 34,7694 -0.23%
ALTIN 2.427,74-0,28
BITCOIN 20564380,12%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Genel Müdürü Bülbül’den Önemli Açıklamalar

MEB Genel Müdürü Bülbül’den Önemli Açıklamalar

ABONE OL
Şubat 22, 2024 20:06
MEB Genel Müdürü Bülbül’den Önemli Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LGS ve YKS Sınavlarına İlişkin Önemli Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

LGS Örnek Soruları ve Sınav Tarihi

Bülbül, LGS merkezi sınavının 2 Haziran 2024’te yapılacağını belirterek, öğrencilere sınava hazırlık sürecinde rehberlik etmek amacıyla Bakanlıkça örnek soruların hazırlandığını ifade etti. Örnek soruların ders kitaplarından esinlenerek oluşturulduğunu vurgulayan Bülbül, bu sorularla birlikte ders kitaplarındaki benzer soru ve etkinlik örneklerinin de paylaşıldığını söyledi.

Öğrencilerin Hazırlık Süreci ve Ders Kitapları

Kemal Bülbül eğitim-öğretim sürecinin öğrencileri hayata hazırlamak amacıyla olduğunu vurgulayarak, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin de bu hedef doğrultusunda planlanması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin sınavlara ders kitaplarıyla hazırlandığını ve yardımcı kaynaklara ihtiyaç duyulmadığının altını çizen Bülbül, ders kitaplarının öğrencilere gerçek hayatla bağ kurmayı sağladığını ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeye yardımcı olduğunu ifade etti.

YKS Soru Havuzu ve Ortak Çalışma

Bülbül, Liselerdeki kazanımların ve ders kitaplarının ÖSYM’ye gönderildiğini belirterek, YKS için hazırlanacak sorularda MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM’de görevli alan uzmanlarının birlikte çalıştığını açıkladı. YKS’de sorulacak soruların müfredattan uygun olarak hazırlandığını ve ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örneklerin kapsandığını vurgulayan Bülbül, öğrencilere ders kitaplarını ana kaynak olarak kullanmaları önerisinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.