DOLAR 32,5635 0.04%
EURO 35,0216 0.46%
ALTIN 2.421,59-0,05
BITCOIN 2095894-4,00%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KÜ ÇOCUK KİTAP – GÜNLERDEN BİR GÜN

KÜ ÇOCUK KİTAP – GÜNLERDEN BİR GÜN

ABONE OL
Şubat 18, 2022 08:19
KÜ ÇOCUK KİTAP – GÜNLERDEN BİR GÜN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giusi Quarenghi’nin eğlenceli metni ve Simona Mulazzani’nin harika çizimleri bizi esnemelerin bulutlara dönüşebildiği, trenlerin denize girip yunuslara ıslık çalmayı öğrettiği gerçeküstü bir dünyaya davet ediyor.

Günlerden Bir Gün, hayal gücünü yansıtan, belki de ancak bir çocuğun bakış açısıyla kavranabilecek düşsel ve şiirsel bir anlatım…

Giusi Quarenghi

1951’de Val Taleggio’da doğdu, küçük bir dağ köyünde büyüdü. Eğitiminin ardından sinema, çizgi film ve televizyon alanlarında çalıştı; senaryolar yazdı. 1982 yılında yayımlanan Ahi, che male (Ah İşte Bu Acıttı!) adlı ilk kitabının ardından, çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2006’da, İtalya’nın en önemli çocuk kitapları ödüllerinden Andersen En İyi Yazar Ödülü’nü kazandı.

Simona Mulazzani

Milano’da doğdu ve İtalya’nın Pesaro kentinde yaşıyor. 100’den fazla yetişkin ve çocuk kitabı resimledi. 2005’te New York Society of Illustration tarafından gümüş madalya ile ödüllendirildi. 2016’da, İtalya’nın en önemli çocuk kitapları ödüllerinden Andersen En İyi İllüstratör Ödülü’nü kazandı.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HAKKINDA

Alanında öncü ve güncel bilgiyi içeren başlıkları okura sunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), “dünyayı merak edenler için” sloganıyla, bu hedefini çocuk kitapları yayımcılığına da taşıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları’nın yetişkinlere yönelik kitaplarında olduğu gibi, çocuk kitaplarının seçiminde ve yayına hazırlanmasında da, üstün yetenekli gençler ile değerli öğretim görevlilerini bir araya getirerek bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi’nin uzman akademisyenlerinin görüşleri doğrultusunda hareket ediliyor.

Koç Üniversitesi Çocuk (KÜ Çocuk) bünyesinde, dünyadan ve ülkemizden çocuk edebiyatının yaratıcı yazarlarının kaleme aldıkları nitelikli eserler, yetenekli illüstratörlerin çizimleri eşliğinde okurla buluşacak. Okumanın yanı sıra, bilgi edinmeyi interaktif hale getiren uygulamalı alıştırmaların yer aldığı, farklı tasarımlara sahip özel kitaplar da KÜ Çocuk’un yayın programında geniş bir yer tutuyor.

Bilim, çevre, sanat, etik, cinsiyet, hoşgörü gibi günümüzün ve geleceğin önemli kavramlarının ele alındığı, dünyanın farklı coğrafyalarından ve farklı kültürlerinden seçilen örnek kitaplar, her yaştan çocuklara hitap ediyor.

Kitapların çocuk gelişimi ve eğitimi üzerindeki belirleyici etkisi göz önünde tutularak, uzmanlıkları çocuk dil gelişimi, okuma-anlama becerileri, çocuk kitapları, sanat, tasarım ve kültürel sosyoloji olan, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan akademik bir danışma kurulunun önerileri doğrultusunda oluşturulan Koç Üniversitesi Yayınları Çocuk Kitapları seçkisi, ömür boyu sürecek bir okuma alışkanlığınınöğrenme isteğinin ve keşif merakının ilk adımı olarak nitelendirilebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.